1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3-4 personen
30 min.
Vegetarische Shakshuka

Dieppaarse aubergines, groengele courgettes en blozende tomaten. Groenten spelen vaak de hoofdrol in de Arabische keuken. Zoals in deze vegetarische Shakshuka in combinatie met eieren. Voor ontbijt, brunch of diner: Shakshuka kan op elk moment van de dag.

Binnen nog geen half uurtje heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan. Wil je eens variëren? Ga dan eens voor deze Shakshuka met groene groenten en geitenkaas. Benieuwd naar andere recepten uit de Arabische keuken? Maak dan eens deze harira soep met calavo nero, of Arabische gehaktballetjes met gedroogde pruimen.

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie

  • 1 aubergine

  • halve courgette

  • 1 rode paprika

  • 250 ml gezeefde tomaten

  • 4 eieren

  • Zout en peper

  • Bosje koriander gehakt

  • 8 pitabroodjes

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Snijd de groente in gelijke blokjes. Meng alle groente, de kruidenpasta en de gezeefde tomaten in een hapjespan.

  2. Laat het mengsel in een afgedekte pan in ca. 15 minuten op matig vuur tot saus koken. Verwarm ondertussen de pitabroodjes.

  3. Maak kuiltjes in het groentemengsel in de pan en breek de eieren
    erboven.

  4. Laat het in een afgedekte pan in ca. 3-5 minuten garen. Bestrooi met fijngesneden koriander en server de pitabroodjes erbij.

Lekker met stukjes (pita)brood om te dippen! Of vervang de koriander eens door peterselie.

Kookvideo
Smaak begint bij de oorsprong. Daar waar het zaadje de grond in gaat. Waar tropische regenbuien de rijstvelden onder water zetten en de zon het fruit rijpt.
Lees meer over ons