1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2 personen
40 min.
shakshuka

Shakshuka eten is typisch in de Arabische keuken. Dit van origine Tunesisch gerecht maak je met eieren en tomatensaus, maar deze Shakshuka is net even iets frisser door de groene groenten en munt. Ook de geitenkaas geeft deze shakshuka variant net even wat meer body. Meer recepten uit de Arabische keuken? Wat dacht je van geroosterde bloemkool met kikkererwten, heerlijke harira soep of Marokkaans stoofpotje kip ?

Ingrediënten

  • 250 gr krielaardappelen in schil

  • 200 gr bladspinazie

  • 1 teen knoflook

  • 10 gr platte peterselie

  • 3 takjes munt

  • 100 gr diepvries doperwten

  • 2 lente-ui

  • 2 verse eieren

  • 100 gr dikke yoghurt

  • 100 gr geitenkaas

  • 200 gr tomatenblokjes

  • 1 ui

  • zout en peper

  • chiliflakes (optioneel)

  • Olijfolie

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Halveer de krieltjes, hak de knoflook, munt en peterselie en snijd de lente-ui in ringen.

  2. Bak de krieltjes in een eetlepel olie in een koekenpan knapperig en haal ze uit de pan. Roerbak de spinazie met de knoflook tot de spinazie begint te slinken en roer de doperwten en de aardappelen erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Maak 2 kuiltjes in de groenten en breek boven elke kuil een ei. Laat het ei op laag vuur rustig gaar worden.

  4. Snipper ondertussen het uitje en fruit deze in een lepel olie in een steelpannetje. Roer hier de kruidenpasta en de tomatenblokjes door en breng aan de kook.

  5. Laat een paar minuten zacht pruttelen en roer er tenslotte een beetje van de gehakte peterselie door.

  6. Strooi, wanneer het ei gaar is de gehakte kruiden en de lente-ui over de shakshuka.

  7. Schep er wat yoghurt over en brokkel de geitenkaas erover. Bestrooi eventueel nog met wat chiliflakes.

  8. Serveer de tomatensaus en wat over is van de yoghurt los bij de shakshuka.

Door het ontwikkelen van lokale handelsketens maken wij eerlijk eten en drinken bereikbaar voor iedereen
Lees meer over ons