1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5)
Laden...
4 personen
30 min.
30 tot 60 minuten
Hoofdgerecht
Midden-Oosters
Vlees
Gehaktballetjes

Gehaktballetjes met de smaken uit de Arabische keuken. Dat betekent veel warme kruiden en specerijen en verrassende combinaties zoals de gedroogde pruimen en de linzen. Benieuwd naar nog meer recepten uit de Arabische keuken? Probeer dan eens Marokkaanse Stoofpotje kip en citroen, of wat dacht je van een traditionele couscoussalade?

Ingrediënten

  • 350 gr rundergehakt

  • 450 gr krieltjes

  • 1 tl harissa

  • 1 tl ras ell hanout

  • 1 courgette

  • 265 gr linzen

  • 150 gr kerstomaatjes

  • 400 ml tomatenblokjes (1blik)

  • 80 gr gedroogde pruimen

  • 20 gr platte peterselie

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met de sambal badjak, paneermeel, het ei en peper en zout naar smaak en draai hiervan kleine balletjes. Bak de balletjes in kokosolie aan alle kanten bruin en tot ze gaar zijn en leg even apart.

  2. Snijd de courgette in blokjes, de tomaatjes doormidden en spoel de linzen goed af. Snijd de gedroogde pruimen in partjes. Hak de peterselie fijn en zet apart.

  3. Verhit de rest van de olie in een pan met een dikke bodem. Bak hierin de krieltje aan op hoog vuur voor ongeveer 10 minuten. Blijf goed omscheppen. Voeg de courgette, de harissa en ras el hanout toe en bak nog 5 minuten mee.

  4. Doe de tomatensaus, linzen, gehaktballetjes, honing en pruimen erbij en roer voorzichtig door. Laat op laag vuur nog ongeveer 5 minuten stoven. Schep tenslotte de kerstomaatjes er door. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout en bestrooi bij het serveren met de peterselie.

  5. Lekker met platbrood of ander Arabisch brood zoals Turks brood, maar wat zilvervliesrijst erbij kan natuurlijk ook!

Deel dit Recept!

Waar smaak begint
Lees meer over ons.