1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (54)
Laden...
3-4 personen
20 min.
30 minuten of korter
Hoofdgerecht
Thais
Vlees
Snelle Thaise Rode Curry met runderreepjes

Houd je van een pittig bordje eten? Dan is een Thaise rode curry precies wat je wilt. Deze curry is geurig en kruidig met de pittige smaak van Thaise rode pepertjes. Het grote voordeel van dit gerecht is dat het snel klaar is. Wij maken deze curry het liefst klaar met broccoli, paprika en runderreepjes. Als je liever deze curry met vis of vegetarisch eet, kun je het vlees makkelijk vervangen voor bijvoorbeeld peulvruchten of garnalen. Heb je zin om wat meer te experimenteren in de keuken met deze kruidenpasta? Probeer dan eens deze Noedelsoep of Thaise viskoekjes.

Ingrediënten

  • 300 gr runderreepjes

  • 1 rode paprika, in dunne reepjes

  • 1 stronk broccoli, in kleine roosjes

  • 3 lente-uitjes, in ringentjes

Bereidingswijze

  1. Begin met het koken van de rijst. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

  2. Wok de kruidenpasta kort op hoog vuur en doe hier de runderreepjes bij. Bak het vlees al roerend in ongeveer 2 minuten mee. Schep het vlees uit de pan en houd apart tot later gebruik.

  3. Voeg de paprika en broccoli in de pan en bak deze kort op hoog vuur.

  4. Roer de kokosmelk erdoor en breng het geheel aan de kook. Laat op laag vuur ongeveer 6 minuten sudderen tot de groenten beetgaar zijn.

  5. Voeg in de laatste minuut de runderreepjes toe en laat al roerend goed doorwarmen.

  6. Verdeel de rijst over de borden, schep hierover de Thaise rode curry met runderreepjes en bestrooi met de lente-ui ringen.

Youtube video

Deel dit Recept!

Waar smaak begint
Lees meer over ons.