1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1)
Laden...
3-4 personen
30 min.
30 minuten of korter
Hollands
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Vlees

We snappen dat je het liefst iedere dag een curry eet, zoals deze rode curry met kip en champignons. Maar verandering doet lekker eten, dus: Let’s flip it! In deze spaghetti stoppen we de Thaise Rode Curry kruidenpasta in de gehaktballetjes. Het resultaat? Een fun, fusion twist op een heerlijke klassieker. En heel eerlijk? Dat is echt lekker!

Wij laten je zien hoe je jouw favoriete gerechten in een handomdraai om kunt toveren in iets origineels. Dus wil je nóg meer ‘flip it’ inspiratie? Bekijk alle basisrecepten én hun flips hier

 

Ingrediënten

  • 300g (vegetarisch) gehakt

  • 1 ei

  • 75g panko/paneermeel

  • 1 tomaat

  • 1 ui

  • 150ml slagroom/Kokosmelk

  • 300ml passata

  • 2 courgettes (in reepjes van 4cm)

  • 1 bosje (Thaise) basilicum

  • Optioneel: Grof gehakte pinda’s

Bereidingswijze

  1. Breng een pan water aan de kook en bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op verpakking. Houdt een beetje kookvocht apart.

  2. Pel de ui en hak samen met de helft van de basilicum fijn.

  3. Meng de helft van de ui met het gehakt en voeg het ei, de panko, een flinke eetlepel Thaise Rode Curry kruidenpasta en de fijngesneden basilicum toe. Kneed goed door en vorm kleine gehaktballetjes.

  4. Verhit een schepje kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin en gaar. Schep de balletjes uit de pan en houdt apart.

  5. Fruit in dezelfde pan de resterende ui en Thaise Rode Curry kruidenpasta en schenk de passata en slagroom erbij. Verwarm tot een egale romige saus. Meng de spaghetti erdoor en optioneel wat kookvocht.

  6. Grill of roerbak de courgette reepjes en breng op smaak met peper en zout.

  7. Verdeel de spaghetti over de borden, schep de rode curry gehaktballetjes en de courgette erbij en garneer met de overige basilicum.

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.