1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6)
Laden...
3 - 4 personen
20 min.
30 minuten of korter
Hoofdgerecht
Lunch
Vegan
Vegetarisch
Pittige groene salade

Frisse groene groenten aangemaakt met een pittige dressing. Door de kruidige sambal is deze salade een echte smaakbom. Perfect als lunch, maar ook heel geschikt als bijgerecht tijdens je Indonesische rijsttafel. Of combineer de salade met een goedgevulde Thaise Thom Kha en je avondmaaltijd is compleet! Houd jij meer van iets minder pittige salades? Probeer dan eens deze frisse noodles saladebowl met avocado of deze couscoussalade met gemarineerde jackfruit en yoghurt.

Ingrediënten

  • 400 gr bimi

  • 200 gr peulen

  • 100 gr groene aspergetips

  • 2 lente-uien

  • 30 gr pittige kiemgroenten

  • 100 gr sojabonen

  • 50 gram geroosterde hazelnoten

  • 1 el zwart sesamzaad

  • 1 el gembersiroop

  • 2 tl sesamolie

  • 1 el rijstazijn

  • 3 el zonnebloemolie

  • 1 tl sambal oelek (of meer als je van pittig houdt)

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan met water aan de kook, snijd de lente-ui in ringen en hak de hazelnoten grof

  2. Maak een dressing door gembersiroop, rijstazijn samen met de zonnebloemolie, sojasaus, sesamolie, en de sambal heel goed door elkaar te roeren.

  3. Doe de bimi in de pan met kokend water en laat deze 3 minuten blancheren. Schep de bimi eruit met een schepnetje en spoel goed koud. Blancheer vervolgens de peulen en aspergetips 2 minuten en spoel ook deze goed koud.

  4. Laat de geblancheerde groenten goed uitlekken en meng met de sojabonen en lente-ui. Leg alles op een saladeschaal en maak af met de kiemgroenten, sesamzaad, hazelnoten. Giet als laatst de dressing over de salade.

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.