1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4 personen
30 min.
Noodles bowl

Frisse noodles saladebowl met avocado en zelfs fruit! Lekker verkoelend tijdens de picknick wanneer het zonnetje schijnt of als side dish tijdens de barbecue. Wil je een vegetarische variant van deze salade? Laat dan de vissaus achterwege of doe wat extra sojasaus erbij. Eet smakelijk! Zin in meer noodles? Maak dan eens dit recept: Japanse ramen.

Ingrediënten

  • 1 eetrijpe mango

  • 1 eetrijpe avocado

  • 2 wortels

  • ¼ rode kool

  • 2 lente-uitjes

  • 2 el verse koriander

  • 2 el verse munt

  • 2 el platte peterselie

  • 2 el basilicumblaadjes

  • 4 el cashewnoten

  • 1 el geroosterde sesamzaadjes

  • 2 el kokosvlokken

  • 3 el sesamolie

  • Sap van 2 limoenen

  • 1 el vissaus

  • 1 teen knoflook

  • Zout en peper

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Kook de noodles zoals aangegeven op de verpakking en spoel ze goed koud.

  2. Rasp de wortels en snijd ze in linten. Snijd de rode kool in dunne reepjes, de mango en avocado in plakjes en de lente-ui in ringen. Hak de verse kruiden en de cashewnoten grof.

  3. Maak een dressing door het limoensap samen met de honing, vissaus, sojasaus, sesamolie en een teen geperste knoflook heel goed door elkaar te roeren. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

  4. Verdeel de noodles over vier diepe borden of bowls doe daarbij de mango, avocado, wortel en rode kool en giet over elke salade wat dressing. Bestrooi tot slot met de lente-ui, gehakte groene kruiden, cashewnoten, kokosvlokken en sesamzaad. Eet smakelijk!

Alle ingrediënten worden zo direct mogelijk bereid en verpakt, zodat de originele smaak bewaard blijft tot in jouw keuken
Lees meer over ons