3 tot 4 personen
30 min.
Vegetarisch
Tom Kha uit Thailand

We zitten op de grond aan een lage tafel bij onze kruidenleverancier Khun Orachan thuis. Ze zet een dampende kom voor ons neer. We proeven voorzichtig van de hete Thaise kippensoep. Eén van haar meest geliefde recepten. Dít is de Tom Kha die jij straks ook gaat eten.

Ingrediënten

  • (Vegetarische) kipblokjes, 250 g

  • Grof gesneden champignons of andere paddenstoelen, 250 g

  • 1 handje lente-ui, in grove ringen gesneden

  • Wat kleine tomaatjes, in kwarten gesneden

  • Verse koriander, als garnering

En van fairtrade original:

Voor wat extra pit, kun je altijd een pepertje toevoegen.

Bereidingswijze

  1. Roerbak op hoog vuur 250g (vegetarische) kipblokjes met de Tom Kha kruidenpasta

  2. Breng dit aan de kook met 550 ml water en 200 ml kokosmelk

  3. Voeg 250 g grof gesneden champignons toe, het handje in ringen gesneden lente-ui, en de in kwart gesneden tomaatjes

  4. Laat nog even kort koken

  5. Garneer met verse koriander en enjoy!

Je kunt de soep ook een dag van tevoren maken, dan trekken de smaken extra goed in!

Onze winst is een beter leven voor de mensen met wie wij samenwerken.
Lees meer over ons