1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (24)
Laden...
3-4 Personen
25 min.
30 minuten of korter
Aziatisch
Lunch
Vegan
Vegetarisch
Fairtrade Original - Recept Pindasoep (1)

Niets is beter dan een heerlijke gevulde warme kom met soep! Deze pinda-kokossoep is echt eentje om te proberen. Fris en romig tegelijk en binnen 25 minuten gemaakt! Bovendien is deze soep lekker gevuld met veel groenten zoals paksoi, paprika en taugé. Ben jij een echte soepliefhebber? Probeer dan ook eens deze maaltijdsoep van zoete aardappel en rode currykruiden of deze geroosterde pompoensoep met labneh.

Ingrediënten

  • 1 knoflook, gehakt

  • 1 sjalot, fijngesneden

  • 2 cm verse gember, gehakt of geraspt

  • 500 ml groentebouillon, verwarmd

  • 125 gram taugé

  • 1 paksoi, in reepjes

  • 1 rode paprika, in blokjes

  • Sap van 1/2 limoen

  • 1 el bruine suiker

  • 1 el pinda’s, gehakt

  • 1 lente-ui, in ringen

  • 1 el verse koriander, gehakt

  • 6el pindakaas

  • Optioneel: 1 rode peper, in ringen

Tip

Lekker om te serveren met krupuk

Bereidingswijze

  1. Verwarm de kokosolie in een soeppan en fruit hierin de knoflook, sjalot en gember glazig.

  2. Doe het witte gedeelte van de paksoi en rode paprika erbij en bak kort op hoog vuur. Roer vervolgens de sambal badjak erdoor en voeg de bouillon toe.

  3. Roer het limoensap met de bruine suiker en de sojasaus in een kommetje door elkaar tot de suiker is opgelost en giet het mengsel bij de bouillon. Klop in een grote kom de pindakaas door de kokosmelk tot een egale massa en roer dit door de rest.

  4. Breng de soep aan de kook en laat, onder af en toe roeren, ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken.

  5. Schep de pindasoep in kommen en garneer met het groene gedeelte van de paksoi, taugé, gehakte pinda’s, lente-ui en verse koriander.

Pak uit met paksoi

Ben jij dol op paksoi? Bekijk voor meer ideeën al onze recepten met paksoi.

Deel dit Recept!

Waar smaak begint
Lees meer over ons.