1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1)
Laden...
1
30 min. + 15 min. wachttijd
30 tot 60 minuten
Borrel
Lunch
Vegetarisch
Fairtrade Original - Recept Hummus Kikkererwten

Zelf hummus maken is heel makkelijk en veel lekkerder dan kant-en-klare hummus. Met dit recept maak je zelf hummus van kikkererwten en wortel. De geroosterde wortel geeft je kikkererwtendip een koninklijk kleurtje en een zoete twist. Niet alleen lekker als dip voor groente snacks zoals worteltjes, komkommer en tomaatjes, maar ook heerlijk als beleg voor op je boterham de volgende dag. Of als spread voor deze flatbread salade met gegrilde kip en zwarte linzen. Wil je een grote borrelplank maken? Bekijk ook eens dit hummusrecept met geroosterde wortel en walnoten, deze Labneh met geroosterde groenten en deze fetadip met granaatappelpitjes.

 

Ingrediënten

  • 1 winterwortel

  • 1 el tahin

  • 1 el garam masala

  • 1 teen knoflook

  • 15 gr walnoten

  • 15 gr peterselie

  • 1 el limoensap

  • Olijfolie

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de wortel schoon en snijd deze in vieren. Leg de wortel op een met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel deze met de garam masala en olijfolie. Rooster de wortel gaar in 20 minuten en laat geheel afkoelen.

  2. Doe de geroosterde wortel met de overige ingrediënten in de blender en maal deze fijn, druppel de olie erbij tot de hummus naar jouw smaak de juiste dikte heeft. Besprenkel de hummus met olijfolie en serveer als dip met walnoot en gehakte peterselie.

Deel dit Recept!

Onze winst is een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken
Lees meer over ons.