Houd jij ook zo van de kruidige smaken van het Midden-Oosten? Probeer dan eens deze flatbreadsalade met gegrilde kip. De combinatie van kruiden geeft de kip een verrassende smaak. Maak de salade af met een dressing van limoensap en tahin. Tahin (ook wel tahini) is een pasta gemaakt van sesamzaad en zie je veel terug in de Arabische keuken. Nog wat groenten of peulvruchten over van gisteren? Varieer in deze salade met alle restjes die je nog hebt liggen. Voeg tot slot nog een dot hummus toe en eet er naanbrood bij.
4 naanbroden
2 el olijfolie
sap van 1/2 limoen
1 teen knoflook, fijn gehakt
500 gr kippendijfilet, in blokjes
1 bosje groene asperges, gegrild
250 gr cherrytomaten, gehalveerd
100 gr feta gebrokkeld in stukjes
2 zoete aardappels, in dunne reepjes
4 el wortelhummus
100 gr ijsbergsla in reepjes
Halve bos radijs in plakjes
1/2 komkommer, in dunne plakjes of linten
1 el sesamzaadjes, geroosterd
2 el gehakte peterselie
1 tl komijnzaad, gekneusd met de vijzel
1 tl gerookte paprikapoeder
Peper en zout
200 gr linzen, uitgelekt en afgespoeld
Wil je liever de (wortel)hummus zelf maken? Dat kan! Het recept vind je hier.
Roer de olijfolie, limoensap, honing, sojasaus en knoflook door elkaar en marineer hierin de kip blokjes. Zet de kip afgedekt in ieder geval een uur weg in de koelkast (langer is nog lekkerder).
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de zoete aardappelreepjes op een met bakpapier bekleedde ovenplaat en besprenkel met olijfolie, komijnzaad, gerookte paprikapoeder en wat peper en zout. Rooster de zoete aardappel ongeveer 25 minuten tot ze knapperig en bruin kleuren.
Rijg de kipblokjes aan 4 spiezen en gril deze tot ze gaar zijn. Maak ondertussen de dressing door de tahin, olijfolie, limoensap en chipotle door elkaar te roeren tot een egale massa.
Rooster de naanbroden zoals is aangegeven op de verpakking in de oven en laat afkoelen.
Spoel de linzen af en laat uitlekken.
Besmeer de naanbroden met hummus. Leg hierop de kipspiezen, gegrilde groene asperges, reepjes sla, radijs, linzen en de komkommer en bedruppel het geheel met de dressing.
Maak af met sesamzaadjes, gehakte groene kruiden, feta en de krokante zoete aardappel reepjes.
Bestrooi eventueel met peper en zout naar smaak.
Hou jij ook van koken met zoete aardappel? Bekijk dan onze favoriete recepten met zoete aardappel.