1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4
40 min. + 60 min. wachttijd

Houd jij ook zo van de kruidige smaken van het Midden-Oosten? Probeer dan eens deze flatbreadsalade met gegrilde kip. De friszoete marinade geeft de kip een verrassende smaak. Maak de salade af met een dressing van limoensap en tahin. Tahin (ook wel tahini) is een pasta gemaakt van sesamzaad en zie je veel terug in de Arabische keuken. Nog wat groenten of peulvruchten over van gisteren? Varieer in deze salade met alle restjes die je nog hebt liggen. Voeg tot slot nog een dot hummus toe en eet er naanbrood bij.

Ingrediënten

  • 4 naanbroden

  • 500 gr kippendij filet, in blokjes

  • 1 bosje groene asperges, gegrild

  • 250 gr cherrytomaten, gehalveerd

  • 100 gr feta gebrokkeld in stukjes

  • 2 zoete aardappels, in dunne reepjes

  • 4 el wortelhummus

  • 100 gr ijsbergsla in reepjes

  • Halve bos radijs in plakjes

  • 1/2 komkommer, in dunne plakjes of linten

  • 1 el sesamzaadjes, geroosterd

  • 2 el gehakte peterselie

  • 1 tl komijnzaad, gekneusd met de vijzel

  • 1 tl gerookte paprikapoeder

  • Peper en zout

En van fairtrade original:

Voor de marinade:

  • 2 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 1 el sojasaus
  • Sap van ½  limoen
  • 1 teen knoflook, fijn gehakt
  • 1 tl chiliflakes

Voor de dressing:

  • 2 el tahin
  • 2 el olijfolie
  • Sap van ½ limoen
  • 1 tl chipotlepoeder

Tip: Wil je liever de wortelhummus zelf maken? Dat kan! Het recept vind je hier.

Bereidingswijze

  1. Maak een marinade van de olijfolie, honing, limoensap en chiliflakes en roer hierdoor de blokjes kip. Zet de kip afgedekt in ieder geval een uur weg in de koelkast (langer is nog lekkerder).

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de zoete aardappelreepjes op een met bakpapier bekleede ovenplaat en besprenkel met olijfolie, komijnzaad, gerookte paprikapoeder en wat peper en zout. Rooster de zoete aardappel ongeveer 25 minuten tot ze knapperig en bruin kleuren.

  3. Rijg de kipblokjes aan 4 spiezen en gril deze tot ze gaar zijn. Maak ondertussen de dressing door de tahin, olijfolie, limoensap en chipotle door elkaar te roeren tot een egale massa.

  4. Rooster de naanbroden zoals is aangegeven op de verpakking in de oven en laat afkoelen.

  5. Spoel de linzen af en laat uitlekken.

  6. Besmeer de naanbroden met hummus. Leg hierop de kipspiezen, gegrilde groene asperges, reepjes sla, radijs, linzen en de komkommer en bedruppel het geheel met de dressing.

  7. Maak af met sesamzaadjes, gehakte groene kruiden, feta en de krokante zoete aardappel reepjes.

Tip: Nog koelkastrestjes over? Met dit recept kun je eindeloos variëren en dus makkelijk ingrediënten toevoegen of vervangen.

Alle ingrediënten worden zo direct mogelijk bereid en verpakt, zodat de originele smaak bewaard blijft tot in jouw keuken
Lees meer over ons