1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3)
Laden...
4
40 min. + 60 min. wachttijd
30 tot 60 minuten
Hoofdgerecht
Lunch
Midden-Oosters
Vlees

Houd jij ook zo van de kruidige smaken van het Midden-Oosten? Probeer dan eens deze flatbreadsalade met gegrilde kip. De combinatie van kruiden geeft de kip een verrassende smaak. Maak de salade af met een dressing van limoensap en tahin. Tahin (ook wel tahini) is een pasta gemaakt van sesamzaad en zie je veel terug in de Arabische keuken. Nog wat groenten of peulvruchten over van gisteren? Varieer in deze salade met alle restjes die je nog hebt liggen. Voeg tot slot nog een dot hummus toe en eet er naanbrood bij.

Ingrediënten

  • 4 naanbroden

  • 2 el olijfolie

  • sap van 1/2 limoen

  • 1 teen knoflook, fijn gehakt

  • 500 gr kippendijfilet, in blokjes

  • 1 bosje groene asperges, gegrild

  • 250 gr cherrytomaten, gehalveerd

  • 100 gr feta gebrokkeld in stukjes

  • 2 zoete aardappels, in dunne reepjes

  • 4 el wortelhummus

  • 100 gr ijsbergsla in reepjes

  • Halve bos radijs in plakjes

  • 1/2 komkommer, in dunne plakjes of linten

  • 1 el sesamzaadjes, geroosterd

  • 2 el gehakte peterselie

  • 1 tl komijnzaad, gekneusd met de vijzel

  • 1 tl gerookte paprikapoeder

  • Peper en zout

  • 200 gr linzen, uitgelekt en afgespoeld

En van fairtrade original

Voor de dressing

  • 2 el tahin
  • 2 el olijfolie
  • Sap van ½ limoen
  • 1 tl chipotlepoeder

Tip

Wil je liever de (wortel)hummus zelf maken? Dat kan! Het recept vind je hier.

Bereidingswijze

  1. Roer de olijfolie, limoensap, honing, sojasaus en knoflook door elkaar en marineer hierin de kip blokjes. Zet de kip afgedekt in ieder geval een uur weg in de koelkast (langer is nog lekkerder).

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de zoete aardappelreepjes op een met bakpapier bekleedde ovenplaat en besprenkel met olijfolie, komijnzaad, gerookte paprikapoeder en wat peper en zout. Rooster de zoete aardappel ongeveer 25 minuten tot ze knapperig en bruin kleuren.

  3. Rijg de kipblokjes aan 4 spiezen en gril deze tot ze gaar zijn. Maak ondertussen de dressing door de tahin, olijfolie, limoensap en chipotle door elkaar te roeren tot een egale massa.

  4. Rooster de naanbroden zoals is aangegeven op de verpakking in de oven en laat afkoelen.

  5. Spoel de linzen af en laat uitlekken.

  6. Besmeer de naanbroden met hummus. Leg hierop de kipspiezen, gegrilde groene asperges, reepjes sla, radijs, linzen en de komkommer en bedruppel het geheel met de dressing.

  7. Maak af met sesamzaadjes, gehakte groene kruiden, feta en de krokante zoete aardappel reepjes.

  8. Bestrooi eventueel met peper en zout naar smaak.

KOKEN MET ZOETE AARDAPPEL: ZO GEPIEPT

Hou jij ook van koken met zoete aardappel? Bekijk dan onze favoriete recepten met zoete aardappel.

Deel dit Recept!

Waar smaak begint
Lees meer over ons.