1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 schaaltje
10 min.
Feta dip met tomaat, olijf en pistache

Ingrediënten

  • 125 gr feta van goede kwaliteit

  • 40 gr geroosterde paprika (kan uit pot)

  • ½ rode peper (of meer als je van pittig houdt)

  • 1 tl paprikapoeder

  • 1 el witte wijnazijn

  • 1 el pistachenoten

  • Olijfolie

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in grove stukken. Doe samen met de feta, de geroosterde paprika, paprikapoeder en de azijn in een keukenmachine en draai tot er een gladde massa ontstaat. Druppel er al draaiend een klein beetje olijfolie (ongeveer een eetlepel afhankelijk van de structuur van de feta) bij zodat de dip smeuïg wordt.

  2. Doe de feta dip op een mooi schaaltje, bestrooi met grof gehakte pistachenoten en strooi naar smaak wat pepermix met tomaat en olijf overheen.

Alle ingrediënten worden zo direct mogelijk bereid en verpakt, zodat de originele smaak bewaard blijft tot in jouw keuken
Lees meer over ons