1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1)
3 - 4
30 min. + 240 min. wachttijd
Vegetarisch
Fairtrade Original - Recept Geroosterde groenten met labneh 1

Houd jij ook zo van verse groenten? Dan komt het vast regelmatig voor dat je allerlei restjes overhoudt. Uiteraard zonde om weg te gooien, maar wat maak je met wat stronkjes bloemkool, een paar bieten, een halve prei en een wortel? Juist, dit gerecht van geroosterde groenten met zelfgemaakte labneh! De kruidenpasta voor Libanese geroosterde bloemkool combineert heel goed met andere groenten en maakt het gerecht een geheel. natuurlijk is het ook mogelijk om andere groenten te gebruiken als je die nog over hebt. Zo zet je in een handomdraai een smaakvol gerecht op tafel en heb je gelijk je restjes opgemaakt. Heb je nog een portie aardappeltjes over? Probeer dan deze aardappelsalade met dressing van Gele Curry. Ook heel goed te combineren met andere restjes zoals vis, vlees of groenten.

Ingrediënten

  • 800 gr diverse groenten, bijvoorbeeld bloemkool, paprika, prei, pompoen, biet, zoete aardappel, pastinaak

  • 250 gr dikke yoghurt

  • zout

  • bosje munt

  • 1 el gedroogde rozenblaadjes

  • 1 el anijszaad

  • olijfolie

  • 4 pitabroodjes

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Roer een theelepel zout door de yoghurt en schep de yoghurt in een schone theedoek in een vergiet. Laat de yoghurt 4 uur uitlekken maar nog liever een dag.

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd tijdens het opwarmen van de oven alle groenten in gelijke grove stukken en leg ze in een ovenschaal. Meng de groenten goed met de kruidenpasta en laat ze in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar worden.

  3. Hak de munt. Schep de uitgelekte yoghurt op een platte schaal en druppel hier wat frisse olijfolie over. Bestrooi de labneh met het anijszaad, de rozenblaadjes en een beetje gehakte munt (of een andere topping naar keuze).

  4. Verwarm de pita broodjes kort in de oven.

  5. Leg de geroosterde groenten op een schaal en bestrooi met de gehakte munt. Serveer de groenten met de pitabroden en de labneh.

Waar smaak begint
Lees meer over ons