1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2)
Laden...
3-4 Personen
40 min.
30 tot 60 minuten
Hoofdgerecht
Midden-Oosters
Vlees
Fairtrade Original recept gehakt kebab met aubergine salade

Heb je altijd al eens echte kebab willen maken? Dit is je kans!

Met dit recept bereid jij kebab van gehakt met als Midden-Oosterse smaakmaker onze kebab-kruidenpasta. Wij gebruiken in dit recept lamsgehakt, maar je kunt ook kiezen voor rundergehakt. Met een heerlijke aubergine-salade erbij is je gerecht helemaal compleet. Als je liever geen vlees eet, maar dol bent op kebab, kun je een kijkje nemen bij ons vegetarische recept voor een groenten-kebab.

 

Ingrediënten

  • 400 tot 500 gr lams- of rundergehakt

  • 2 tl baharat

  • 1 ei

  • 2 el paneermeel

  • Een halve citroen in parten

  • 3-4 pitabroodjes

En van fairtrade original:

Verder nodig: Ijzeren kebab spiezen/prikkers

Hierboven staan de ingrediënten voor de kebab, de ingrediënten voor de auberginesalade vind je hier.

Bereidingswijze

  1. Meng de baharat en de sojasaus met het gehakt, het ei en de paneermeel goed door elkaar en verdeel het gehakt in balletjes van ongeveer 50 gram per stuk. Maak van elke bal een worstje en prik hier een satéprikker door.

  2. Begin alvast met het bereiden van de aubergine salade. Het recept vind je hier. 

  3. Smeer de kebab in met een beetje olijfolie en gril ze op een hete grilplaat of pan rondom tot ze gekleurd en gaar zijn in ongeveer 10 à 12 minuten.

  4. Serveer de kebab met de citroenparten, aubergine salade, vers pitabrood en eventueel nog wat extra yoghurt.

Deel dit Recept!

Op weg naar een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.