1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3-4 personen
50 min.
marokkaans-stoofpotje-kip

Marokkaans stoofpotje kip met tuinerwten en wortels. De kip neemt alle smaken en kruiden op en wordt heerlijk mals door het stoven. In combinatie met de groentes is het een feestje om dit recept na het klaarmaken te mogen opeten! Ben jij benieuwd naar meer recepten uit de Arabische keuken? Bekijk dan eens de Harira soep, geroosterde bloemkool of de Marokkaanse gehaktballetjes met gedroogde pruimen.

Ingrediënten

  • 2 flinke kippenbouten

  • 2 el olijfolie

  • 500 gr winterpeen

  • 3 rode uien

  • 200 ml water

  • 1 kippenbouillontablet

  • 1 citroen

  • 250 gr tuinerwten (diepvries)

  • 50 gr rozijnen

  • 100 ml gezeefde tomaten

  • peper en zout

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Schil de wortel en snijd in stukken van ongeveer 2 centimeter. Snijd de uien in parten.  Bestrooi de kippenbouten met peper en zout. Verhit de olijfolie in een braadpan met deksel of in een tajine. Bak hierin de bouten rondom goed bruin en leg de kip weg op een bordje.

  2. Bak de uien samen met de wortel even aan in de pan en roer de kruidenpasta erdoor. Voeg het water en de gezeefde tomaten toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer goed door en leg de kippenbouten weer terug in de pan. Sluit af met de deksel en laat 30 minuten op laag vuur stoven.

  3. Boen de citroen schoon en rasp de schil. Snijd de citroen in parten.

  4. Roer de laatste 2 minuten de tuinerwten en de rozijnen door de stoof. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

  5. Bestrooi het gerecht vlak voor serveren met de citroenrasp en leg de citroenpartjes er op.

  6. Lekker om te serveren met couscous of platbrood.

Hoe we ervoor zorgen dat jij de lekkerste smaken kunt ontdekken en boeren en beter bestaan krijgen?
Lees meer over ons