1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4 personen
30 min.
jackfruit-curry

Jackfruit curry, ken jij deze variant van Ellis van Healthastic al? Super easy en snel te maken, handig voor een doordeweekse dag wanneer je niet zoveel tijd (of zin) hebt om te koken. Deze vegan jackfruit curry zit bommetje vol groenten en – uiteraard – jackfruit. Wist je dat ook nog hele andere lekkere recepten met deze vrucht kunt maken? Wat dacht je van bao buns met pulled jackfruit? Of een pizza met smoked jackfruit?

Ingrediënten

  • 1 aubergine

  • 1 ui

  • 2 tomaten

  • 1 rode paprika

  • 200 gr doperwten

  • 1 limoen

  • Olie om in te bakken

En van fairtrade original:

Optioneel: koriander

Bereidingswijze

  1. Bereid de rijst volgens de verpakking. En zet apart.

  2. Hak vervolgens de ui in grove blokjes. Pak een wok en verhit er een beetje olie in. Voeg dan de gehakte ui in de wokpan en fruit de ui.

  3. Spoel de jackfruit af en laat goed uitlekken. Doe het vervolgens bij de ui in de wokpan.

  4. Was de groenten en snijd dan de tomaat, paprika en aubergine in blokjes. Voeg toe bij de het mengsel van jackfruit en ui. Meng de ingrediënten goed en laat even sudderen.

  5. Voeg de kruidenpasta en kokosmelk toe. Roer alles goed door elkaar en laat voor 15 min op laag vuur pruttelen met de deksel op de pan. Check en roer het mengsel regelmatig.

  6. Voeg als laatste de doperwten erdoor en knijp een halve limoen uit. Vind je koriander lekker? Doe er dan een paar takjes koriander bij. Laat dit nog vijf min rustig pruttelen.

  7. Serveer de jackfruit curry in een apart kommetje samen met de rijst, limoen en koriander.

Smaak begint bij de oorsprong. Daar waar het zaadje de grond in gaat. Waar tropische regenbuien de rijstvelden onder water zetten en de zon het fruit rijpt.
Lees meer over ons