1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1)
Laden...
8-10 stuks
5 min. + 30 min. wachttijd
30 minuten of korter
Hoofdgerecht
Lunch
Mexicaans
Vegan
Vegetarisch
Fairtrade Original - Recept Blauwmaismeel

Heb je zin om lekker uitgebreid te kokkerellen en je complete maaltijd zelf te maken? Deze tortilla’s van blauw maismeel zijn de basis van je Mexicaanse gerecht en heel gemakkelijk zelf te maken. Er zijn maar drie ingrediënten nodig en binnen vijf minuten heb je het deeg gemaakt. Beleg je zelfgemaakte tortilla’s met een salsa verde (groene saus), salsa roja (rode saus) of een traditioneel Mexicaanse barbacoa (draadjesvlees). Met guacamole, mangosalsa, refried breans en een Mexican Mule maak je deze Mexicaanse fiesta compleet!

Ingrediënten

  • 250 gram Masa Harina

  • 1 tl zout

  • 250-300 ml water

Masa harina is Mexicaans voorgekookte maismeel vermengd met calcium. Wanneer je deze niet kunt vinden, kan je ook tarwemeel gebruiken.

Bereidingswijze

  1. Meng het meel en het zout in een kom. Voeg het water toe en kneed het geheel tot een soepel deeg. Voeg eventueel water toe als het te droog is en meel als het te nat is.

  2. Laat afgedekt 30 minuten rusten op het aanrecht. Verdeel vervolgens het deeg in 8 tot 10 bolletjes.

  3. Heb je een tortillapers? Pers de bolletjes tussen twee vellen bakpapier. Heb je geen tortillapers? Pers de bolletjes tussen twee vellen bakpapier door met de onderkant van een pan gelijkmatig aan te drukken. Gebruik al je gewicht. Je kunt ook een deegroller gebruiken.

  4. Verhit een droge koekenpan tot deze heet is en zet het vuur halfhoog. Bak de tortilla’s in 2 tot 3 minuten om en om tot ze gaar zijn.

  5. Je kunt de tortilla’s in een theedoek warm houden tot je ze gaat gebruiken. Hierdoor worden ze ook zachter en buigzamer.

     

Deel dit Recept!

Onze winst is een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken
Lees meer over ons.