1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4)
Laden...
8 stuks
70 min.
60 minuten of langer
Borrel
Lunch
Tussendoortje
Vegan
Vegetarisch
spring rolls jackfruit

Summer rolls, oftewel loempia’s. Maar niet zoals je gewend bent met de krokante korst, want wist je dat er verschillende soorten rolls zijn? Van spring rolls, tot summer rolls. Ieder Aziatisch land heeft wel zijn eigen variant. Dit recept voor spring rolls is geïnspireerd op de Vietnamese variant. Daarom zijn ze van rijstvellen die je makkelijk koopt bij toko’s. Al kun je ze tegenwoordig ook steeds vaker vinden in de supermarkt. Het lijkt ingewikkelder dan het is om summer rolls te maken, maar niks is minder waar. De vulling van de roll kun je zelf kiezen, maar Simone van Simones Kitchen maakte een vegan versie en koos voor young jackfruit. Heb je nog nooit met jackfruit gekookt en wil je graag eerst nog meer lezen voor je er zelf mee aan de slag gaat? Onze product manager Lisette vertelt in haar blog alles over koken met jackfruit.

Ingrediënten

 • 1 Mango julienne gesneden

 • 1 Wortel julienne gesneden

 • 1/2 rode paprika julienne gesneden

 • 1 komkommer in lange linten geschild

 • 8 vellen rijstpapier

 • 1 bosje koriander

 • 1 bosje (Thaise) basilicum

 • 1 hoisinsaus om te serveren

Bereidingswijze

 1. Maak de jackfruit eerst schoon en giet het af. Doe het in een grote steelpan. Voeg vervolgens de kokosmelk en de rode curry kruidenpasta toe om het daarna een uurtje te laten pruttelen. De jackfruit is klaar wanneer het uit elkaar valt of wanneer je de het uit elkaar kunt trekken met een vork.

 2. Giet het mengsel af en vang het ‘kookvocht’ op. Voor dit recept met spring rolls heb je de overgebleven curry niet meer nodig, maar je kunt het wel gebruiken voor een ander gerecht. Bijvoorbeeld een Thaise soep of een Thaise curry. 

 3. Nu ga je de rest voorbereiden. Ondertussen laat je de jackfruit uitlekken. Pak een grote bak of pan en doe hier koud tot lauw water in. In het water doop je een vel rijstpapier. Let op, alleen een paar seconden, niet langer!

 4. Het velletje rijstpapier leg je op een schone snijplank. Beleg het rijstpapier in het midden met met komkommerlinten. Doe hier een plukje wortel op, mango en rode paprika. Voeg wat van de verse kruiden toe en doe er als laatste een lepel van de jackfruit op. Verdeel het een beetje over het midden maar houd de uiteinden vrij.

 5. Nu begint het leukste. Het rollen! Het oprollen van de spring roll doe je zo strak mogelijk. Kijk wel uit dat de verse kruiden niet door het rijstpapier steken. Ben je op de helft van het oprollen? Vouw dan de zijkanten naar binnen toe en rol dan verder tot het eind. De spring roll blijft vanzelf plakken.

 6. Doe dit bij alle spring rolls. Tip: leg ze niet allemaal op elkaar. Ze blijven namelijk makkelijk aan elkaar plakken. Gebruik dus een groot bord en dek af met folie.  

   

  De spring rolls zijn lekker met hoisinsaus of chilisaus.

   

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.