1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1)
Laden...
3-4 personen
35 min.
30 tot 60 minuten
Hollands
Hoofdgerecht
Vegetarisch

Let’s go cocoloco! Gebruik je kokosmelk vaak als supporter in een curry of als romige basis zoals in deze romige aardappel-maïssoep met chorizo? Wat nou als wij je laten zien hoe het met een kleine tweak net even anders en lekkerder kan! ​In deze vegetarische saladebowl met rode biet en halloumi (ver)stoppen we de kokosmelk in de dressing. Samen met wat knisperende kruiden en de knapperige crunch van sla is dit een fun, fusion twist op de klassieke salade.

Wij laten je graag zien hoe je jouw favoriete gerechten in een handomdraai om kunt toveren in iets origineels. Heel eerlijk? Dat is echt lekker! Benieuwd naar alle basisrecepten én hun flips? Die bekijk je hier

Ingrediënten

  • 2 kropjes little gem

  • 2 sneetjes brood (in grove stukken)

  • 500g rode bieten

  • 225g halloumi

  • 2 avocado’s

  • 2 zoete aardappels

  • 1/2 bosje dille

  • 1/2 bosje peterselie

  • 1 teen knoflook

  • 1 citroen

  • zonnebloemolie

  • Optioneel: tuinkers en geroosterde amandelen

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de zoete aardappel en rode biet in partjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olie en breng op smaak met peper en zout. Rooster 25-30 minuten (tussendoor het geheel een keer omscheppen).

  2. Scheur het brood in grove stukken, besprenkel met olie, peper en zout en rooster de laatste 10 minuten bij de zoete aardappel en biet in de oven.

  3. Verwijder de kern van de little gem en trek de blaadjes eraf. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd tot slot de halloumi in plakken en besprenkel met olie.

  4. Verhit een gril- of koekenpan en bak de halloumi rondom goudbruin.

  5. Doe voor de dressing de kokosmelk, dille, peterselie, knoflook en sap en rasp van een halve citroen in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Verdeel alle ingrediënten per compartiment over een groot bord zodat er een feestelijke saladebowl ontstaat. Doe tot slot de kokos-kruidendressing in een apart schaaltje erbij. Lekker om te garneren met tuinkers en geroosterde amandelen.

Tip: Marineer voor extra spice eens de halloumi met een eetlepel olie en een schepje Fairtrade Original Thaise Gele Curry kruidenpasta.

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.