1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4
50 min.
Vegetarisch
Geroosterde pompoensoep met labneh

Geroosterde pompoensoep met labneh; ook wel libanese yoghurt. Deze stevige soep is vullend van zichzelf. Serveer de soep met wat extra brood om te dippen en je hebt genoeg voor een volledige maaltijd!

Ingrediënten

  • 700 gr flespompoen

  • 1 vanillestokje

  • extra vergine olijfolie

  • 1 teen knoflook

  • 1 sjalot

  • 10 gr verse gember

  • 1 tl komijnzaad

  • ½ tl kaneel

  • ½ tl kurkuma

  • 500 ml groentebouillon

  • 50 gram pompoenpitten

  • 15 gr kiemgroenten

  • peper

  • 1 afbakbrood

  • 200 ml Turkse yoghurt

  • 1 tl komijnzaad

  • ½ tl paprikapoeder

  • 5 takjes koriander

  • 1 el olijfolie

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Voor de labneh:

    Leg de yoghurt op een platte schaal. Strooi hier het komijnzaad, de paprikapoeder en wat zeezout mix overheen. Maak de labneh af met een eetlepel olijfolie en fijngehakte korianderblaadjes.

  2. Voor de soep:

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de draderige binnenkant van de pompoen, snijd het vruchtvlees in stukken (schillen is niet nodig) en leg deze in een ovenschaal.

  3. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Meng het merg met de kaneel, wat zeezout mix en peper en strooi dit over de pompoen. Leg het vanillestokje erbij en besprenkel het geheel met 1 eetlepel olijfolie.

  4. Bak de pompoen ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. In ieder geval totdat hij gaar is.

  5. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze gaan kleuren.

  6. Maak de knoflook, gember en sjalot schoon en snijd in stukjes. Maal het komijnzaad fijn met een vijzel. Fruit de knoflook, gember en sjalot samen met de komijn en kurkuma in een eetlepel olijfolie. Giet de kokosmelk en groentebouillon erbij. Voeg de geroosterde pompoen toe en breng de soep aan de kook.

     

  7. Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel extra op smaak met peper en de zeezout mix.

  8. Zeef de soep door deze met een bolle lepel door een zeef te wrijven. Gooi alles wat achter blijft in de zeef weg. Warm de gezeefde soep nog even goed door.

  9. Schep de soep in 4 soepkommen en garneer met de pompoenpitten en een klein toefje kiemgroenten. Serveer met vers afgebakken brood en de labneh.

Door het ontwikkelen van lokale handelsketens maken wij eerlijk eten en drinken bereikbaar voor iedereen
Lees meer over ons