1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6)
Laden...
4
30 min.
30 minuten of korter
Hoofdgerecht
Lunch
Vlees
Fairtrade Original Pompoensoep Zoete aardappel

Vanaf dat het pompoenseizoen begint, worden er weer vele pannen met pompoensoep gemaakt. Zoals deze pompoensoep met zoete aardappel, kokosmelk en reepjes gerookte kip. Heerlijk als lunch of als gevulde maaltijdsoep. Wist je dat je de overgebleven soep gemakkelijk invriest? Zo kun je de soep nog tot 3 maanden bewaren!

Ingrediënten

  • 1 (fles)pompoen ca 700 gr, zaadjes verwijderd en in gelijke stukken

  • 1 flinke zoete aardappel (±200 gr), geschild en in gelijke stukken

  • 1 ui, gesnipperd

  • 2 tenen knoflook, gehakt

  • 4 takjes tijm

  • 2 el olijfolie

  • 2 tl gerookte paprikapoeder

  • 2 tl komijnzaad, gevijzeld

  • 600 ml groentebouillon

  • Sap van een halve citroen

  • 200 gr gerookte kip, dun gesneden

  • 2 lente-ui, in ringen

  • Zout en peper

En van fairtrade original

Optioneel

  • chiliflakes naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Verdeel de pompoen, zoete aardappel en de tijm op een met bakpapier bekleedde ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder en komijnzaad.

  3. Rooster de groenten in ongeveer 25 minuten gaar in het midden van de oven.

  4. Verwarm de kokosolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de geroosterde groenten toe en giet de groentebouillon en kokosmelk erbij. Breng het geheel aan de kook.

  5. Pureer de soep glad met een staafmixer en breng opnieuw aan de kook breng op smaak met peper, zout en het citroensap.

  6. Schep de pompoensoep met zoete aardappel in diepe borden of kommen en garneer met de gerookte kip, lente-ui. Zin in een pittig soepje? Strooi er dan wat chiliflakes over.

TIP

Wanneer je soep over hebt kun je dit in porties invriezen. Zo kun je de soep nog 3 maanden bewaren. 

MAAK ER VEEL SOEPS VAN

Tips & tricks en pompoensoep-recepten voor ieder seizoen vind je op onze overzichtpagina.

Deel dit Recept!

Waar smaak begint
Lees meer over ons.