1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6)
Laden...
3-4 personen
40 min.
30 tot 60 minuten
Hoofdgerecht
Lunch
Midden-Oosters
Vegetarisch
couscous

Een gerecht met couscous is eigenlijk al niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken, maar wist je dat de traditionele couscous eigenlijk afkomstig is uit de Arabische keuken? Deze keuken staat bekend om de verwarmende smaken met af en toe een pitje of zuurtje plus de vele kruiden en specerijen. Ben je benieuwd naar meer Arabische recepten? Maak dan eens Marokkaanse gehaktballetjes of Libanese geroosterde bloemkool.

Ingrediënten

  • 2 uien, fijngesneden

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt

  • 300 gr pompoenblokjes

  • 1 rode paprika, in kleine stukjes

  • 400 gr tomatenblokjes

  • 200 gr zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt

  • 6 gedroogde abrikozen

  • Sap van 1 sinaasappel

  • Rasp van 1 sinaasappel

  • 1 tl komijn, gevijzeld

  • 1 el gerookte paprikapoeder

  • 1 tl chilipoeder

  • 200 gr couscous

  • 1 el verse koriander, gehakt

  • 1 el peterselie, gehakt

  • Zout en peper

En van fairtrade original

Voor de saus:

  • 250 gr dikke yoghurt
  • 10 gr platte peterselie
  • 1 teen knoflook

 

Van Fairtrade Original:

Een flinke draai peper-zeezoutmix citrus knoflook

Bereidingswijze

  1. Verwarm de kokosolie in een braadpan waar een deksel op kan. Fruit hierin de ui en knoflook tot ze glazig zien en voeg dan de paprika en pompoenblokjes toe. Bak ± 3 minuten mee. Voeg de komijnzaad, gerookte paprikapoeder en de chilipoeder toe en bak kort mee.

  2. Doe de tomatenblokjes, de zwarte bonen, de abrikozen en de sinaasappel rasp en sap erbij en roer goed door. Laat met de deksel op de pan ongeveer 15 minuten stoven op laag vuur totdat de pompoenblokjes beetgaar zijn. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout en bestrooi voor het serveren met de gehakte koriander.

  3. Bereid ondertussen de couscous zoals aangegeven op de verpakking en meng de yoghurt met de knoflook en peterselie.

  4. Roer de couscous los met een vork en serveer deze samen met de yoghurtsaus apart bij de pompoenstoof.

Tip: Wanneer je de yoghurt vervangt voor een plantaardige variant is dit gerecht volledig plantaardig.

Deel dit Recept!

Op weg naar een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.