1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3-4 personen
30 min.
Marokkaanse gehaktballetjes

Koken is onlosmakelijk verbonden met de Marokkaanse cultuur. Iedereen in Marokko kan wel iets bereiden: van een lekkere couscoussalade tot aan deze Marokkaanse gehaktballetjes met cherrytomaten. Maar er is meer, de Arabische keuken is zó veelzijdig dat je verstelt staat van de vele bijzondere specerijen en smaakcombinaties. En wees gerust, deze Marokkaanse gehaktballetjes zijn makkelijk te maken. Eet smakelijk alvast!

Ingrediënten

  • 350 gr gehakt

  • Bosje verse koriander (gehakt)

  • 1 el olijfolie

  • zout & peper

  • 400 ml tomatenblokjes (1 blik)

  • 400 gr cherrytomaten

  • 1 turks brood

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met een snufje peper en zout en de helft van de fijngesneden koriander en draai tot kleine balletjes.

  2. Bak de gehaktballetjes met olijfolie in een hapjespan met deksel in ca. 8 minuten op matig vuur.

  3. Voeg de blokjes tomaat en de kruidenpasta toe, meng voorzichtig. En warm de oven op op 180 graden.

  4. Verdeel na 5 minuten verwarmen op matig vuur de cherrytomaatjes erover en laat afgedekt nog ca. 5 minuten gaar worden.

  5. Verwarm ondertussen het brood. Bestrooi met de rest van de fijngesneden koriander en serveer het brood erbij.

     

    Geniet van je Marokkaanse gehaktballetjes!

Door het ontwikkelen van lokale handelsketens maken wij eerlijk eten en drinken bereikbaar voor iedereen.
Lees meer over ons