1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8)
Laden...
3-4 personen
30 min.
30 tot 60 minuten
Hoofdgerecht
Lunch
Midden-Oosters
Vlees
Marokkaanse gehaktballetjes

Koken is onlosmakelijk verbonden met de Marokkaanse cultuur. Iedereen in Marokko kan wel iets bereiden: van een lekkere couscoussalade tot aan deze Marokkaanse gehaktballetjes met cherrytomaten. Maar er is meer, de Arabische keuken is zó veelzijdig dat je verstelt staat van de vele bijzondere specerijen en smaakcombinaties. En wees gerust, deze Marokkaanse gehaktballetjes zijn makkelijk te maken. Eet smakelijk alvast!

Ingrediënten

  • 350 gr gehakt

  • Bosje verse koriander (gehakt)

  • zout & peper

  • 400 ml tomatenblokjes (1 blik)

  • 400 gr cherrytomaten

  • 1 turks brood

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met een snufje peper en zout en de helft van de fijngesneden koriander en draai tot kleine balletjes.

  2. Bak de gehaktballetjes met olijfolie in een hapjespan met deksel in ca. 8 minuten op matig vuur. Leg de balletjes even apart tot verder gebruik.

  3. Bak de ui en knoflook in dezelfde pan en voeg de rode curry pasta toe. Bak al roerend 2 minuten mee. Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Doe de balletjes terug in de pan en laat 5 minuten pruttelen op laag vuur.

  4. Verdeel na 5 minuten verwarmen op matig vuur de cherrytomaatjes erover en laat afgedekt nog ca. 5 minuten gaar worden.

  5. Verwarm ondertussen het brood. Bestrooi de gehaktballetjes met de rest van de fijngesneden koriander en serveer het brood erbij.

     

    Geniet van je  gehaktballetjes!

Youtube video

Deel dit Recept!

Op weg naar een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.