1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3)
3-4
40 min.
Libanese bloemkool

Als je voor het eerst piment proeft, denk je aan een kruidenmengsel. Maar al die smaken zijn afkomstig van één gedroogd besje. Kenmerkend voor de Arabische keuken. Het geeft deze Libanese bloemkool de bijzondere kruidige smaak. Dit groentegerecht maak je extra lekker met de nootachtige smaak van bulgur, de pistachenootjes, granaatappelpitjes en feta.  Of probeer de Libanese bloemkool variant waarbij je geroosterde bloemkool aan een spies eet met kikkererwten. Liever iets met vlees? Maak dan eens de kruidige Arabische gehaktballetjes met gedroogde pruimen.

Ingrediënten

  • 1 hele bloemkool

  • 300 gram Bulgur

  • 50 gram pistachenootjes (zonder schil)

  • 200 gram feta

  • 100 gram granaatappelpitjes

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven (hetelucht) voor op 180°C en pak vervolgens een een grote ovenschaal.

  2. Breek de bloemkool in roosjes. Meng in een grote ovenschaal de bloemkoolroosjes gelijkmatig met de kruidenpasta.

  3. Laat in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten gaar worden. Maak ondertussen de bulgur klaar
    volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Wil je gezonde variant? Kies dan voor volkoren bulgur.

  4. Zorg dat de schillen van de pistachenootjes zijn verwijderd. Pak een droge hete koekenpan en rooster hierin de pistachenootjes kort tot ze beginnen te geuren. Vervolgens haal je ze van het vuur, je wilt niet dat ze verbranden. Laat even afkoelen en hak ze daarna fijn. Snijd nu, wanneer je een blok feta hebt, de feta in blokjes en haal de granaatappelpitjes uit de granaatappel.

  5. Serveer de Libanese bloemkool samen met blokjes feta, pistachenootjes en granaatappelpitjes. Serveer de bulgur erbij.

Alle ingrediënten worden zo direct mogelijk bereid en verpakt, zodat de originele smaak bewaard blijft tot in jouw keuken
Lees meer over ons