1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
6 personen
45 min.
Hummus met peper en chili

Deze hummusrecept is makkelijk om te maken, maar nog lekkerder om te eten met brood of groentencrudités. De zelfgemaakte hummus is in de koelkast goed afgedekt tenminste 3 dagen houdbaar.

Ingrediënten

  • 300 gr kikkererwten (blik)

  • 125 gr tahin

  • 2 el citroensap

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 dl ijskoud water

  • Olijfolie van goede kwaliteit

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken. Doe de kikkererwten in een keukenmachine en maal ze tot een stevige puree. Voeg dan terwijl de motor draait de knoflook, het citroensap en de tahin toe. Doe het ijskoude water er druppel voor druppel bij totdat er een gladde en romige puree ontstaat. Schep de humus in een schaal en dek af met plasticfolie en laat minstens een half uur rusten.

  2. Schep de hummus voor serveren in een mooie schaal. Maak af met wat druppels olijfolie en naar smaak de zeezoutmix peper en chili.

Door het ontwikkelen van lokale handelsketens maken wij eerlijk eten en drinken bereikbaar voor iedereen
Lees meer over ons