1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4)
Laden...
8 stuks
30 min.
30 tot 60 minuten
Hoofdgerecht
Lunch
Mexicaans
Vegetarisch
Fairtrade Original - Recept Picadillo

Wat voor Nederlanders een tosti is, is voor Mexicanen een quesadilla. Dit is een recept voor een goedgevulde quesedilla met verse groenten, linzen en natuurlijk kaas! Ideaal voor een stevige lunch. Dit recept is met mais, paprika en doperwten, maar als je nog andere groenten over hebt, dan kan je die natuurlijk ook goed gebruiken. Heb je zin om er er een uitgebreide Mexicaanse avond van te maken? Serveer dan naast de quesadilla’s nacho’s uit de oven met salsa de queso met zelfgemaakte guacamole en drink er een frisse Mexican Mule bij. ¡Salud!

Ingrediënten

  • 16 kleine tortilla’s

  • 75 gram mais, uitgelekt en afgespoeld

  • 75 gram linzen, uitgelekt en afgespoeld

  • 75 gram doperwten, diepvries

  • 1 rode paprika, in blokjes

  • 1 teen knoflook, geperst

  • 1 ui, gesnipperd

  • 150 gram mozzarella, geraspt

  • 125 ml crème fraîche

  • 2 lente-uien in ringen

  • 1 rode peper, in ringen

  • 10 stuks groene olijven, in ringen

  • Olie om in te bakken

  • 1 ui, gespipperd

  • 1 tl komijn

  • 1 tl oregano

  • 1 tl paprika poeder

  • 500 gr tomaten, gesneden in blokjes

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een sauspan en fruit de ui, knoflook en paprika glazig roer de komijn, oregano en paprikapoeder erdoor en voeg te tomaat toe.

    Laat een minuut of 10 pruttelen tot het vocht is verdampt en er een saus ontstaat.

  2. Roer de mais, linzen, doperwten, olijven en chilisaus erdoor en warm goed door. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Leg 8 tortilla’s op het aanrecht en verdeel de helft van de mozzarella erover. Schep daarop het groente mengsel en vervolgens de rest van de mozzarella. Leg hierop weer de 8 overgebleven tortilla’s.

  4. Verwarm een koekenpan en bak de quesedillas in 5 minuten om en om goudbruin. Snijd elke quesedilla in 8 puntjes en schik ze op een schaal. Garneer met lente-ui, ananas en rode peperringen en serveer met crème fraîche.

Deel dit Recept!

Waar smaak begint
Lees meer over ons.