1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7)
Laden...
3-4 Personen
30 min.
30 tot 60 minuten
Hoofdgerecht
Lunch
Mexicaans
Vegetarisch
Fairtrade Original - enchilada's met bananenbloesem

Mexicaanse enchilada’s met Thaise bananenbloesem, een smaakvolle combinatie. Serveer ze direct uit de oven en genieten maar. Ben jij dol op Mexicaanse gerechten? Goed nieuws! We hebben nog veel meer lekkere recepten, zoals enchilada’s verde van jackfruit, deze Taco’s met homemade barbecuesaus en jackfruit of gegrilde maiskolven uit de oven met frisse limoenmayonaise of pittige salsa ranchero. Buen provecho!

Ingrediënten

  • 2 paprika’s, in reepjes

  • 1 teen knoflook, geperst

  • 1 eetlepel jalapeño uit pot, fijngehakt

  • 2 rode uien, in halve ringen

  • 400 ml tomatenblokjes

  • 1 el gerookte paprikapoeder

  • 1 el chilipoeder

  • 1/2 el gemalen komijn

  • 70 gr mais

  • 100 gr geraspte kaas

  • Olie om in te bakken

  • 125 ml crème fraîche

  • 4 grote of 6 kleine tortilla’s

  • 1 handje cherrytomaten, in kwartjes

  • 1 kleine avocado, in blokjes

  • Halve rode ui, gesnipperd

  • 1 el gehakte koriander

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de tomatenblokjes met de paprikapoeder, chilipoeder en de komijn.

  2. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de bananenbloesem, de paprika, knoflook, jalapeño en de rode uienringen aan. Schenk de helft van de tomatenblokjes erbij en laat vijf minuten zachtjes pruttelen. Roer op het einde de mais erdoor.

  3. Verdeel de vulling over vier grote of zes kleine tortilla’s en rol deze op. Leg de enchilada’s tegen elkaar aan in een ovenschaal. Schenk de overgebleven tomatenblokjes erover en bestrooi met de kaas. Bak de enchilada’s 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. Garneer voor serveren met de cherrytomaat, de avocado, rode uisnippers en korianderblaadjes. Serveer de crème fraîche er apart bij.

Deel dit Recept!

Onze winst is een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken
Lees meer over ons.