1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
3-4
30 min.
Vegetarisch
Fairtrade Original - Recept Enchilada's

Deze variant van enchilada’s is fris en licht, perfect voor een zwoele zomeravond in de tuin. De vegetarische enchilada’s bevatten niet alleen knapperige verse groenten, maar hebben ook de bite van vlees door jackfruit. Wees niet te zuinig met de salsa verde (groene saus) bij de enchilada’s. Het geeft het gerecht de typische friszure smaak van echte Mexicaanse tomatillo’s. Maak compleet met een zoete mangosalsa. Heb je zin om uitgebreid te kokkerellen? Maak dan zelf tortilla’s van blauw maismeel!

Ingrediënten

  • 8 kleine tortilla’s

  • 1 courgette, in blokjes

  • 1 aubergine, in blokjes

  • 1 ui, gesnipperd

  • 1 groene peper in ringen

  • 100 gram sugarsnaps, geblancheerd en koud gespoeld

  • Mangosalsa

  • 1 el koriander, gehakt

  • Olie om in te bakken

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Fruit in een sauspan met 1 eetlepel olie de ui tot deze glazig is. Voeg vervolgens de jackfruit toe en bak even mee.

  2. Roer de salsa verde met 130 ml water erdoor en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Bak ondertussen in een koekenpan met 2 eetl olie de courgette en de aubergine goudbruin.

  3. Haal de sauspan van het vuur en houd warm. Druk de jackfruit met een houten lepel in de pan uit elkaar zodat het de structuur draadjesvlees krijgt. Roer de courgette, aubergine en de sugarsnaps erdoor en verwarm al roerend.

  4. Doe de tortilla’s 1 minuut in de oven totdat ze warm zijn. Verdeel ze over vier borden en schep de salsa verde met jackfruit erop.

     

  5. Garneer met de groene peper, koriander en mangosalsa.

Tip: Leuk om de tortilla’s voor dit gerecht zelf te bakken! Bekijk het recept hier.

Door het ontwikkelen van lokale handelsketens maken wij eerlijk eten en drinken bereikbaar voor iedereen.
Lees meer over ons.