1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6)
Laden...
8 - 10 personen
20 min. + 120 min. wachttijd
60 minuten of langer
Hollands
Tussendoortje
Vegetarisch

Onze Eerlijke koffie bestaat 50 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden met taart! Heb jij ook iets te vieren? Of heb je gewoon zin in wat zoets bij de koffie? Maak dan deze verslavend lekkere dadel-koffietaart. De crunchiness van koekjes, de zoetigheid van dadels en de krachtige koffiesmaak in dit koffietaart recept vormen een onweerstaanbare combinatie. Maar dit is niet zomaar een dadel-koffietaart, de pistache en roos geven een verassend smaakeffect. Lekker bij én met onze koffie!

Ingrediënten

 • 200 gr Digestive koekjes 

 • 25 dadels, ontpit en in stukjes

 • 1 el rozenwater

 • 15 gr pistachenoten, gehakt

 • 40 gr amandelen, gehakt

 • 3 el rozenblaadjes

 • Snufje zout

 • Zout Flakes als garnering (optioneel)

 • 2 el honing

Bereidingswijze

 1. Draai de koekjes in een keukenmachine helemaal fijn tot poeder en voeg de kokosolie en honing toe. Draai nog even tot alles goed gemengd is. 

 2. Bekleed een kleine bakvorm (20 cm doorsnede) met bakpapier en verdeel hierin het koekmengsel en druk stevig aan tot een gelijkmatige bodem. Zet een uurtje in de vriezer om op te stijven. 

 3. Doe ondertussen de dadels, rozenwater, koffie, pistache, amandelen en zout in de keukenmachine en draai dit zo glad mogelijk. Voeg eventueel wat extra koffie toe wanneer het geheel erg droog is. 

 4. Verdeel het koffiemengsel over de bodem en zet terug in de vriezer voor in ieder geval 1 uur. 

 5. Decoreer de dadel-koffietaart met gehakte pistachenoten en rozenblaadjes. En eventueel met zout flakes.

Tips: 

Wanneer je een vierkante bakvorm of schaal gebruikt (ongeveer 20/20 cm) kun je de taart in blokjes of reepjes snijden en per stuk inpakken en invriezen voor later.   

Om vegan te maken kun je ahornsiroop gebruiken i.p.v. honing. 

De sterkte van een fles rozenwater is niet altijd hetzelfde, dit verschilt per product. Probeer dus het liefst eerst voorzichtig een paar druppels rozenwater en voeg naar smaak steeds meer toe. Het zou jammer zijn als de rozen smaak te overheersend wordt. Dan kan het taartje wat zepig gaan smaken.

Meer bakrecepten met koffie?

Ook zo fan van zoetigheid met koffiesmaak? Ontdek hieronder meer bakrecepten met koffie:

Deel dit Recept!

Onze winst is een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken
Lees meer over ons.