1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13)
Laden...
1 bakblik
60 min.
30 minuten of korter
Nagerecht
Tussendoortje
Vegetarisch

Brownierecepten zijn er in overvloed. Maar deze is toch net even  anders. Dat komt door de espresso die je aan het beslag toevoegt! De combinatie met pure chocolade en de koffie geeft de brownie een intense smaak. Het kost 20 minuutjes om het mengsel te maken, vervolgens schuif je de brownie zo de oven in. En na 40 minuten kun je smullen! Ben je een echte zoetekauw? Probeer dan ook eens deze gebakken ananas met vanille-ijs of deze fudge met koffie en noten.

Ingrediënten

  • 300 gr roomboter

  • 300 gr pure chocolade

  • 340 gr bloem

  • 600 gr donkere basterdsuiker

  • 6 eieren

  • 4 tl vanillesuiker

En van fairtrade original:

Verder heb je een rechthoekige ovenschaal of bakvorm nodig van ongeveer 25×15 cm en bakpapier.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

  2. Doe de boter en de chocola samen met de espresso in een rvs-beslagkom. Verwarm deze kom al roerend boven een pan met kokend water (au bain-marie) tot de chocola helemaal gesmolten is.

  3. Meng in een andere kom de bloem, basterdsuiker, eieren en de vanillesuiker goed door elkaar. Spatel het chocolademengsel er rustig doorheen tot alles mooi gemengd is.

  4. Bekleed de bakvorm met bakpapier en schenk het beslag erin.

  5. Bak de brownie 40 minuten in het midden van de oven.

  6. Lekker om een beetje warm te serveren met verse frambozen en munt! En natuurlijk een kopje thee of koffie erbij.

Deel dit Recept!

Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.