1 bakblik
60 min.
brownie recept

Brownierecepten zijn er in overvloed. Maar deze is toch net een tikkeltje anders. Dat komt door de espresso! De combinatie met pure chocolade geeft de brownie een intense smaak. Het kost 20 minuten om het mengsel te maken, vervolgens schuif je het zo de oven in. En na 40 minuten kun je smullen!

Ingrediënten

  • 300 gr roomboter

  • 300 gr pure chocolade

  • 340 gr bloem

  • 600 gr donkere basterdsuiker

  • 6 eieren

  • 4 tl vanillesuiker

En van fairtrade original:

Verder heb je een rechthoekige ovenschaal of bakvorm nodig van ongeveer 25×15 cm en bakpapier.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

  2. Doe de boter en de chocola samen met de espresso in een bekken (rvs-beslagkom). Verwarm deze al roerend boven een pan met kokend water (au bain-marie) tot de chocola helemaal gesmolten is.

  3. Meng in een andere kom de bloem, basterdsuiker, eieren en de vanillesuiker goed door elkaar. Spatel het chocolademengsel er rustig doorheen tot alles mooi gemengd is.

  4. Bekleed de bakvorm met bakpapier en schenk het beslag erin.

  5. Bak de brownie 40 minuten in het midden van de oven.

  6. Lekker om te serveren met verse frambozen en munt.

Onze winst is een beter leven voor de mensen met wie wij samenwerken.
Lees meer over ons