1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4
10 min.
Glutenvrij
Vegetarisch
Fairtrade Original - Recept warme chocolademelk met kokosslagroom 4

Hoe heerlijk is het om van een kop warme chocolademelk te genieten als buiten de regen tegen de ruiten slaat? En het leuke is: je maakt heel makkelijk zelf warme chocolademelk! Het enige dat je nodig hebt is melk, cacao en wat suiker. Dit recept is net even anders doordat de slagroom gemaakt is van onze kokosmelk, maar er zijn talloze manieren om een twist aan je chocolademelk te geven. Experimenteer eens met kruiden als kaneel, koekkruiden, kardemom, vanille of een beetje chilipoeder. Een klein scheutje likeur op jezelf echt op te warmen!

Op zoek naar meer winterse recepten? Neem eens een kijkje bij deze Rode curry noedelsoep of probeer deze originele Hollandse stoof, maar dan vegetarisch,

Ingrediënten

  • 1 liter (plantaardige) melk

  • 7 el suiker

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Doe de suiker (houd 1 eetlepel achter voor de room) met het cacao en een klein scheutje melk in een kommetje en roer dit door elkaar zodat alles goed gemengd is.

  2. Verwarm de rest van de melk in een pannetje en breng tegen de kook. Roer het cacaomengsel erdoor tot alles is opgelost en giet de chocolademelk in vier bekers.

  3. Schep het vaste gedeelte van de kokosmelk af van het waterige gedeelte en klop dit samen met de suiker tot er een lobbige room ontstaat.

    Het vaste gedeelte van de kokosmelk ontstaat door kou. Het kan helpen om een dag van tevoren je koelkast iets kouder te zetten of het blikje kokosmelk achterin de koelkast te zetten.

  4. Schep op elke beker chocolademelk een flinke lepel kokosroom. Garneer eventueel af met een lekkere topping of wat cacaopoeder.

Je kunt de chocolademelk helemaal fancy maken door wat toppings over de room te strooien. Hiervoor kun je denken aan bijvoorbeeld kruimels van je favoriete koekjes, mini-marshmallows, gehakte nootjes, speculaas bolletjes of kokosrasp. Ook een goeie combinatie: karamel met wat grof zeezout als topping!

Of geef een speciale twist aan de chocolademelk door er een snufje kruiden naar keuze door te roeren. Heel geschikt zijn kaneel, koekkruiden, kardemon, vanille of rasp wat (gewassen) sinaasappelschil over de room. Zin in een beetje pit? Roer dan een klein beetje cayennepoeder door de chocolademelk.

 

Waar smaak begint
Lees meer over ons