Een traditioneel Marokkaanse stoofpotje ui de Arabische keuken zoals ze het alleen in Marokko kunnen maken. Het stoofpotje wordt normaal gesproken gegeten met rundvlees, groente en aardappelen, maar is ook heel goed aan te passen naar een vegetarische variant. In dit recept bereid je het Marokkaanse stoofpotje met sukadelappen (rundvlees) maar wanneer je meer van gevogelte houdt of liever geen rundvlees eet, maak dan dit stoofpotje met kip en citroen.
500 gr sukadelappen
150 ml water
1 ui
1 paprika
400 gram krielaardappeltjes (geschild)
100 ml gezeefde tomaten
1 halve pompoen
Lekker om te maken in een tajine en voor extra beetje pit een schep harissa.
Snijd de sukadelappen in stukjes en bak in een stoofpan met de helft van de kruidenpasta in 5 minuten op matig vuur.
Voeg 150ml water toe en laat het vlees afgedekt op laag vuur 25 min zachtjes stoven.
Snijd de ui en paprika en voeg deze samen met de aardappeltjes, pompoen, gezeefde tomaten en rest van de kruidenpasta toe.
Laat afgedekt op laag vuur in nog ca. 25 minuten zachtjes gaar stoven. Af en toe roeren.
Verwarm ondertussen het brood en serveer dit erbij.