1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8)
Laden...
4-6
50 min.
30 tot 60 minuten
Hoofdgerecht
Lunch
Mexicaans
Vlees
Fairtrade Original - Recept Tortillasoep

Heb je een portie Mexicaanse tortilla’s over? Die zijn perfect om te verwerken in een goedgevulde Mexicaanse tortillasoep, sopa de tortilla. De soep zit vol verse knapperige groenten en is door de kikkererwten en zwarte bonen een stevige, vullende maaltijd. Wil je liever een vegetarische soep? Laat dan de pulled chicken weg. Garneer je tortillasoep met verse kruiden, crème fraîche en de gebakken tortillareepjes. Dat ziet er niet alleen leuk uit, maar zorgt ook voor veel extra smaak en textuur aan je gerecht. Ben jij een echte soepliefhebber? Probeer dan ook eens deze pittige Thaise rode currysoep met noedels en romige kokosmelk.

Ingrediënten

  • 500 gram gezeefde tomaten

  • 250 gram kippendij

  • 70 gr tomatenpuree

  • 1/2 eetlepel chipotle

  • 1/2 eetlepel gerookte paprikapoeder

  • 1/2 eetlepel oregano

  • 2 theelepels komijn

  • 100 gr zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt

  • 100 gr mais, afgespoeld en uitgelekt

  • 100 gr kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt

  • 1/2 gele paprika in dunne reepjes

  • 1 tortilla in reepjes gesneden

  • 500 ml kippenbouillon

  • 1 jalapeño peper in plakjes

  • 50 ml crème fraîche

  • 15 gram koriander, gehakt

  • Sap van een halve limoen

  • Zonnebloemolie

Optioneel

Geraspte mozzarella

Bereidingswijze

  1. Doe de kip in een pan met koud water en zout en breng langzaam aan de kook. Draai het vuur laag en laat de kippendij in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar worden.

  2. Draai het vuur uit en laat de kip afkoelen in het vocht. Wanneer deze voldoende is afgekoeld neem de kip dan uit de pan en pluk er stukjes van. Leg weg tot verder gebruik.

  3. Snijd de tortilla in dunne reepjes. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en frituur hierin de reepjes tortilla tot ze knapperig en goudbruin zijn. Laat de tortilla reepjes afkoelen.

  4. Verhit eetlepel olie in een pan met dikke bodem fruit hierin de tomatenpuree kort op middelhoog vuur, bak de chipotle, paprikapoeder en oregano even mee. Doe hier de bouillon en de gezeefde tomaten bij en laat 5 minuten zachtjes koken. Doe de mais, zwarte bonen en kikkererwten erbij en warm door.

  5. Verdeel de gepocheerde kip over de soepkommen en schep hierover de dampende soep. Garneer af met de een lepeltje crème fraîche, de reepjes paprika, gesneden jalapeño, gehakte koriander en de gefrituurde tortillareepjes.

Bestrooi eventueel nog met wat geraspte mozzarella en druppel er wat limoensap naar smaak over.

Deel dit Recept!

Waar smaak begint
Lees meer over ons.