4
30 min.
currysoep

Deze rode currysoep met paddenstoelen is een lekkere combinatie tussen iets pittig en gezond. De soep is rijkelijk gevuld met groenten en de paddenstoelen, een makkelijk recept voor een heerlijke maaltijd. Wist je ook dat paddenstoelen een goede vervanger zijn voor vlees? Dit gerecht past daarom ook prima in een vleesvrije week of als je gewoon een dagje geen dierlijke producten wilt eten. Wil je nog meer inspiratie voor vleesvrije of diervrije recepten? Check dan onze vegan pagina vol met tips en je vindt er zelfs een weekmenu!

Ingrediënten

  • 1 liter groentebouillon

  • 1 winterwortel

  • 1 pastinaak

  • 1 prei

  • 150 gr paddenstoelenmix

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • bosje bieslook

  • sap van ½ limoen

  • olijfolie

  • peper en zout

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil de pastinaak en de wortel en was de prei. Snijd de groenten in dunne reepjes van gelijke dikte. Verwijder eventueel zand van de paddenstoelen en scheur ze in stukken. Hak de bieslook fijn.

  2. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een soeppan en bak hierin de pastinaak en de wortel reepjes aan. Voeg de paddenstoelen toe en bak even mee. Doe als laatst de ui en de knoflook erbij. Roer de currypasta erdoor en bak 2 minuten mee. Schenk de bouillon erbij, roer de soep goed door en breng aan de kook.

  3. Laat de currysoep koken tot de wortel en pastinaak beetgaar zijn en doe net voor het serveren de prei erbij. Breng op smaak met limoensap en eventueel zout en peper.

  4. Schep de currysoep in 4 borden en bestrooi met de gehakte bieslook.

Lekker om te serveren met naanbrood en (plantaardige) yoghurtkruiden dip. Deze toevoegingen geven het gerecht nog een extra dimensie.

Onze winst is een beter leven voor de mensen met wie wij samenwerken.
Lees meer over ons