1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4
25 min.
Vegetarisch
Teriyaki paddenstoelen met rijstnoedels

Teriyaki komt oorspronkelijk uit Japan. Maar het recept ging de wereld over en veroverde de harten van de Thai. Zij pasten het recept aan tot een eigen heerlijke saus die wij maar al te graag meewokken in dit heerlijke gerecht met paddenstoeltjes en broccoli.

Ingrediënten

  • 250 gr kastanjechampignons

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 uien

  • 300 gr broccoli

  • 1 rode peper

  • 15 gr gehakte bieslook

  • 2 el olijfolie

  • peper en zout

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in kwarten.

  2. Snijd de broccoli in kleine stukjes ( je kan ook gewoon de stronk gebruiken). Blancheer de broccoli ongeveer 3 minuten en spoel koud onder de kraan. Laat goed uitlekken.

  3. Kook de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Zet even weg tot verder gebruik.

  4. Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in fijne reepjes. Fruit de uien, knoflook en rode peper in 2 eetlepels olie op matig vuur tot alles mooi glazig ziet. 

  5. Voeg de paddenstoelen toe en bak mee tot ze gaar zijn. 

  6. Roer de Teriyaki woksaus door de groenten en voeg tegelijk de broccoli en noedels toe. Warm het geheel goed door en breng eventueel op smaak met peper en zout. 

  7. Verdeel als laatst de gehakte bieslook over het gerecht.

Waar smaak begint
Lees meer over ons