1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4 personen
30 min.
Vegetarisch
Rijstepap

Rijstpap, zoet én heerlijk fris met mango en passievrucht! Perfect voor een zonnige zomeravond. Benieuwd naar andere lekkere desserts? Maak dan eens deze pindakaaspudding of  deze vegan vruchtencrumble.

 

Ingrediënten

  • 1 liter melk

  • 130 gram dessertrijst

  • 1 kaneelstokje

  • 1 vanillestokje opengesneden

  • 1 stengel citroengras gekneusd

  • schil van 1 citroen fijngehakt

  • 8 passievruchten

  • 1 eigeel

  • 375 gram gecondenseerde melk

  • 2 takjes munt

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Breng de melk met de kaneel, vanille, citroengras en citroenschil aan de kook.

  2. Voeg de rijst toe en gaar de pap op laag vuur in ongeveer 30 minuten. Roer regelmatig zodat de rijst niet aanbrandt. De pap is goed als de rijst zacht is en de melk opgenomen.

  3. Meng ondertussen het eigeel met de gecondenseerde melk.

  4. Verwijder het kaneelstokje, het citroengras en het vanillestokje.

  5. Roer het eimengsel door de hete pap en laat in een schaal afkoelen.

  6. Halveer de passievrucht en verwijder met een theelepel het vruchtvlees. Snijd de mango in repen.

  7. Verdeel de rijstpap over 4 schaaltjes en leg daarop de passievrucht en de mango. Garneer af met wat muntblaadjes. Geniet van je dessert!

*Tip: vervang de helft van de melk voor kokosmelk van Fairtrade.

Waar smaak begint
Lees meer over ons