1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4 personen
20 min.
Glutenvrij
Vegetarisch
Oosterse omelet met Sambal Badjak

Altijd goed – een omelet voor de lunch. Of als lichte avondmaaltijd. Proef deze goedgevulde, oosterse variant als je van een beetje pit houdt. Eenvoudig, maar aangenaam kruidig en pikant door de Sambal Badjak. De knapperige taugé, edamame boontjes en pistachenoten maken het gerecht compleet. Liever je eitje op een andere manier bereid? Probeer dan eens Japanse ramen met kip en een gekookt ei of deze Thom Kha Kai met een gefrituurd ei.

Ingrediënten

  • 1 rode paprika

  • 2 lente-uien

  • olijfolie

  • 30 gr pistachenoten

  • 200 gr taugé

  • 100 gr edamame bonen

  • 10 gr koriander

  • 8 eieren

  • 4 el melk

  • 20 gr kiemgroenten

  • 4 tl sesamolie

  • Zout en peper

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Snijd de paprika in kleine blokjes en de lente-ui in fijne ringen. Hak de koriander fijn en de pistachenoten grof.

  2. Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin paprika met de taugé al roerend 1 minuut zorg dat de groenten knapperig blijft.

  3. Doe de eieren met de melk, de sojasaus en de sambal badjak in een kom en roer met de garde tot het ei goed los en schuimig is.

  4. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin een kwart van het eiermengsel. Zet het vuur laag zodat de omelet niet te bruin wordt en laat rustig garen. Doe een deksel op de pan zodat de bovenkant ook stolt, dit duurt ongeveer een minuut.

  5. Schuif de omelet op een bord en bestrooi met peper en zout.
    Herhaal dit nog 3 keer voor de overige omeletten.

  6. Verdeel de paprika, taugé, lente-ui en edamame bonen over de omeletten en druppel wat sesamolie over de groenten. Garneer met koriander, de pistachenoten en wat kiemgroenten. Bestrooi naar smaak met een beetje zout en peper en vouw de omelet dubbel.

Smaak begint bij de oorsprong. Daar waar het zaadje de grond in gaat. Waar tropische regenbuien de rijstvelden onder water zetten en de zon het fruit rijpt.
Lees meer over ons