1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (37)
Laden...
4 personen
30 min.
30 tot 60 minuten
Hoofdgerecht
Thais
Vegan
Vegetarisch
Groene curry met linzen en groene groenten

Een groene curry kan je goed van te voren maken. Smaken kunnen echt goed intrekken en het is ook nog eens handig als je weinig tijd hebt of als je eters over de vloer krijgt. De groene currypasta die je voor deze curry gebruikt bevat naast geurige kruiden als citroengras en koriander, ook pepertjes en rietsuiker. Voor een scherp kantje en een klein zoetje! Voeg de linzen en groene groenten toe en je hebt binnen een half uurtje een heerlijk gerecht op tafel staan! Maak ook eens een gele curry of soep van rode curry.

Ingrediënten

  • 200 gr zwarte linzen (blik, uitgelekt en afgespoeld)

  • 150 gr doperwten

  • 120 gr peulen

  • 250 gr broccoli

  • 2 zoete aardappels

  • 1 lente-ui

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • ½ rode peper

  • 15 gr amandelschaafsel

  • 15 gr peterselie

  • 125 ml dikke (soja)yoghurt

Ben je gek op pittig eten? Voeg een hele rode peper toe in plaats van een half pepertje.

Bereidingswijze

  1. Snijd de rode peper en lente-ui in ringen, snipper de ui en hak de peterselie en knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes en de stronken in stukjes van ongeveer 2 centimeter. Boen de zoete aardappel schoon en snijd in blokjes.

  2. Blancheer de broccoli beetgaar en spoel koud. Doe hetzelfde met de peultjes.

  3. Verwarm de kokosolie in een pan met een dikke bodem. Fruit hierin de ui en knoflook totdat deze glazig zien. Roer de curry erdoor en giet de kokosmelk erbij. Doe de zoete aardappel erbij en laat 10 minuten zachtjes stoven.

  4. Voeg de doperwten, linzen, broccoli, en peulen toe en laat nog 5 minuten zacht pruttelen.

  5. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

  6. Doe de curry in een mooie schaal en maak af naar smaak met een klein beetje yoghurt, rode peper, lente-ui, gehakte peterselie en amandelschaafsel. Serveer met rijst.

Deel dit Recept!

Waar smaak begint
Lees meer over ons.