1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2)
Laden...
3-4 personen
25 min.
30 minuten of korter
Hollands
Hoofdgerecht
Vegan
Vegetarisch

Wrap it up! Want bijna álles is lekkerder in een wrap, toch? In dit recept maken we een fun, fusion twist op het klassieke gebruik van een groene curry kruidenpasta zoals bijvoorbeeld deze groene currysoep met kip, bimi en rijstnoedels. Onze Thaise Groene Curry kruidenpasta is namelijk een echte alleskunner en geeft alle groene ingrediënten die verder een plekje krijgen in deze wrap een smaakvolle boost! Wist je trouwens al dat kikkererwten en aubergine echt een kick-ass combinatie zijn? Dit wordt smullen!

Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer klassiekers flippen? Bekijk alle basisrecepten én hun flips hier

Ingrediënten

  • 400g kikkererwten uit blik (uitgelekt)

  • 2 aubergine

  • 150g peen julienne

  • 1 rode ui (halve ringen)

  • 100g spinazie

  • 2 avocado

  • 8 grote tortilla’s

  • Optioneel: 1 bosje verse koriander

  • Optioneel: 1 limoen

Bereidingswijze

  1. Pel en halveer de rode ui en snijd in halve ringen. Snijd de aubergines in ronde plakken. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakken.

  2. Verhit een grillpan, bestrijk de aubergines met (gesmolten) kokosolie en grill aan beide kanten tot er mooie grillstrepen ontstaan. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Verhit een schepje kokosolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de helft van de rode ui samen met de helft van de spinazie. Voeg zodra de spinazie geslonken is de Thaise Groene Curry kruidenpasta toe, verhit 3 minuten en voeg tot slot de kikkererwten toe. Verwarm 5 minuten en haal de pan van het vuur.

  4. Leg een tortilla op een schoon werkoppervlak en verdeel er een handje vol verse spinazie over. Schep het kikkererwtenmengsel erop en vervolgens de gegrilde aubergine, peen julienne en avocado. Rol strak op tot een wrap. Herhaal tot de tortilla’s op zijn.

  5. Verhit een scheutje kokosolie in een koekenpan of verhit de grill en bak rondom goudbruin en knapperig. Halveer en serveer!

Tip: Lekker met een knijpje vers limoensap en koriander.

Deel dit Recept!

Onze winst is een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken
Lees meer over ons.