1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3)
Laden...
4 personen
30 min.
30 minuten of korter
Bereidingstijd
Eetmoment
Hoofdgerecht
Indiaas
Oorsprong
Vis, vlees of vega
Vlees
Colombo Curry met kip

Deze Sri Lankaanse Colombo Curry met kip en trostomaatjes is pittig en tegelijkertijd heerlijk kruidig. De perfecte balans tussen smaak en pittig. Het recept voor deze kruidenpasta komt uit Colombo de hoofdstad van Sri Lanka en hoort met kokosmelk. Samen met de courgette en kippendijen maak je jouw avond écht Sri Lankaans! De Colombo Curry met kip is lekker met naanbrood of basmatirijst! Of misschien wil je wel keuze uit twee curry’s. Denk dan eens aan Saag Paneer of dit Butter Chicken recept met kip.

Liever geen vlees? Ga dan voor de Colombo Curry vegan met veel groentes en voor de nodige portie eiwitten gebruik je kikkererwten. Benieuwd naar nog meer Sri Lankaanse en Indiase recepten? Ga dan vooral naar de pagina over Indiase keuken waarop je alles vindt over de achtergrond, recepten en de mensen die onze kruidenpasta’s.

Ingrediënten

  • 300 gr kippendij, in reepjes

  • 1 grote ui, in parten

  • 1 tl olie

  • 200 gr trostomaatjes

  • 1 grote courgette, in gelijke repen

  • 2 paprika’s, in gelijke repen

  • Peper en zout

  • Optioneel: gehakte verse koriander of peterselie

Voor 4 personen heb je 400 gram ongekookte rijst nodig.

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 

  2. Roer de kruidenpasta en ui door de kip en laat minstens 15 minuten marineren. 

  3. Verdeel de groenten over een met bakpapier bekleedde ovenplaat en besprenkel met wat olie. Bestrooi met wat peper en zout. Rooster de groenten (houdt de tomaatjes nog even achter)in de oven in ongeveer 20 minuten tot ze beetgaar zijn. Schep de groenten halverwege een keertje om en leg de laatste 5 minuten de tomaatjes nog even tussen de groenten. 

  4. Bak de kip in de kokosolie op hoog vuur tot het gaar is. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat het geheel op laag vuur pruttelen tot de saus is ingedikt en mooi romig is. 

     

     

  5. Bestrooi eventueel met verse koriander of peterselie.

  6. Serveer met Fairtrade Original rijst of naanbrood

Geef de geroosterde groenten extra smaak door er een kruidenmengsel over te strooien voordat het in de oven gaat. Bijv. korianderzaad, paprikapoeder en komijnzaad. 

Deel dit Recept!

Op weg naar een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.