1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4 personen
45 min.
Vegetarisch
Panang curry

Panang curry voor de échte liefhebber. Deze pikante curry is zo smaakvol dankzij alle volle ingrediënten zoals citroengras, knoflook en uiteraard rode chilipepers. Deze Panang curry mag gewoon niet ontbreken in je receptenverzameling. Smaakt naar meer? Maak ook eens deze groene curry of gele curry.

Ingrediënten

  • 1 winterwortel

  • 1 prei

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 250 gr sugarsnaps

  • 6 eieren

  • 15 gr gehakte peterselie

  • 20 gr geroosterde pompoenpitten

  • olijfolie

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Was de wortel en de prei en snijd ze in smalle repen. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

  2. Blancheer de wortel en de sugarsnaps tot ze beetgaar zijn. En spoel goed koud onder de kraan.

  3. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de ui samen met de knoflook. Doe de Panang currypasta en de kokosmelk erbij (houd een klein beetje kokosmelk achter voor de omelet) en roer tot de pasta helemaal is opgelost. Voeg de geblancheerde groenten en de prei toe en laat goed warm worden en even pruttelen.

  4. Breek de eieren in een kom en meng ze samen met wat achtergehouden kokosmelk. Roer er en een beetje gehakte peterselie en zout en peper door.

  5. Verwarm wat olie in een andere koekenpan en bak hierin de omelet op heel laag vuur zodat hij niet gaat kleuren. Zodra de bovenkant gaat stollen kun je de omelet voorzichtig omdraaien en nog 1 minuut zachtjes bakken.

  6. Laat de omelet voorzichtig uit de pan op een bord glijden en rol hem op. Snijd de rol in gelijke stukjes van ongeveer 2 centimeter. Rijg de rolletjes aan een prikker.

  7. Bereid de witte rijst noedels zoals beschreven op de verpakking.

  8. Verdeel de noedels over 4 borden, schep hierover de Panang curry en leg op ieder bord een prikker met omelet.

  9. Maak het gerecht af door er wat gehakte peterselie en geroosterde pompoenpitten over te strooien.

Smaak begint bij de oorsprong. Daar waar het zaadje de grond in gaat. Waar tropische regenbuien de rijstvelden onder water zetten en de zon het fruit rijpt.
Lees meer over ons