1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3)
Loading...
3 - 4
30 min.
30 tot 60 minuten
Hoofdgerecht
Lunch
Vegetarisch
Fairtrade Original - Recept Panzanella met Chermoula

Het gebeurt je vast ook wel eens. Brood dat overblijft na een borrel met vrienden of familie of de bodem van de kaasfonduepan was sneller in zicht dan verwacht. Maar een dag later kan je het overgebleven brood nog prima gebruiken, bijvoorbeeld in deze panzanella. Door de groenten te roosteren in de oven worden de smaken versterkt. Een goede balans tussen de friszure smaken van de Chermoula Kruidenpasta en de zoutige kappertjes maken dit gerecht net even anders. Kan ook goed samen met een stukje vis of vlees dat nog over is.

Heb je nog aardappeltjes over? Probeer is dit recept voor lauwwarme aardappelsalade met Gele Curry-dressing een goed idee. Ook dit gerecht kan je goed combineren met restjes vis of vlees als je die nog hebt.

Ingrediënten

  • ½ Turks brood

  • 2 tenen knoflook

  • Olijfolie

  • 1 courgette

  • ½ flespompoen in grove stukken

  • 2 rode uien

  • 1 rode paprika in grove stukken

  • 2 rode uien, in parten

  • Olijfolie

  • 1 el ras el hanout

  • 1 bosje peterselie

  • 2 el kappertjes

  • Peper en zout

En van fairtrade original

Voor de dressing:

  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • ¼ tl kaneel
  • ¼ tl komijnpoeder
  • ¼ tl pikante paprikapoeder
  • sap van een halve citroen
  • 2 el olijfolie
  • peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd terwijl de oven opwarmt de knoflook in dunne plakjes. Verdeel het brood in grote gelijke stukken en leg deze op een met bakpapier bekleedde ovenschaal. Besprenkel het brood met olijfolie en roer de plakjes knoflook erdoor. Bestrooi met zout. Bak de croutons ongeveer 10 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.

  2. Roer de ras el hanout door 2 a 3 eetlepels olijfolie. Leg de groenten op een met bakpapier beklede ovenschaal en verdeel hier de olie over. Rooster de groenten wanneer het brood klaar is ongeveer 30 minuten in de oven tot de groenten beetgaar is. 

  3. Hak de peterselie. Spoel de kappertjes af en laat ze even uitlekken.

  4. Maak een dressing door alle ingrediënten hiervoor en de honing goed door elkaar te roeren. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

  5. Doe de geroosterde groenten in een schaal en verdeel hier het brood over. Breng eventueel nog op smaak met wat extra peper en zout. Giet de dressing over de salade en maak het geheel af met de kappertje en de gehakte peterselie. 

In dit recept gebruiken we overgebleven Turks brood, maar je kunt ook restjes stokbrood, ciabatta of ander overgebleven brood gebruiken. 

Dat geldt natuurlijk ook voor de groenten. Je kan ook goed pastinaak, wortel, zoete aardappel, knolselderij of aubergine gebruiken.

 

Deel dit Recept!

Waar smaak begint
Lees meer over ons.