1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2)
Loading...
3-4
20 min.
30 minuten of korter
Hoofdgerecht
Lunch
Mexicaans
Vegetarisch
Fairtrade Original - Recept Taco's Tinga

Waar we in Nederland vooral harde, knapperige taco’s kennen, kennen ze taco’s in Mexico als kleine, zachte opgevouwen tortilla’s. Taco’s zijn er in Mexico in alle soorten en smaken. Voor veel Mexicanen gaat er geen dag voorbij zonder een taco uit het vuistje te hebben gegeten. In dit recept combineer je de taco’s met zoete aardappel en bonen. Veel extra smaak komt van de tinga-kruidenpasta: pittig en rokerig door de chipotlepeper. Zin om uitgebreid te koken? Maak dan zelf je taco’s van blauw maismeel en traditionele pico de gallo als extra topping voor op de taco’s.

Ingrediënten

  • 8 tortilla’s (medium)

  • 200 gram zwarte bonen (blik)

  • 200 gram zoete aardappel

  • 400 gram tomatenblokjes (blik)

  • 1 gele paprika

  • 100 gram geraspte kaas (mozzarella)

  • 1 bosje radijs

  • 15 gram koriander

  • 15 ml zonnebloemolie

Bereidingswijze

  1. Snijd de paprika en zoete aardappel in smalle reepjes en roerbak dit met wat olie 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kruidenpasta, tomatenblokjes en 150 ml water toe. Laat het 5 minuten sudderen.

  2. Voeg de bonen toe en verwarm 2 minuten mee.

  3. Serveer op een geroosterde tortilla (dan heet de tortilla een tostada) met fijngesneden radijs, avocado, geraspte kaas en koriander naar smaak.

Tip: Maak van de zwarte bonen refried beans. Klik hier voor het recept.

Deel dit Recept!

Onze winst is een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken
Lees meer over ons.