1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7)
Laden...
10 stuks
60 min. + 300 min. wachttijd
60 minuten of langer
Hollands
Nagerecht
Tussendoortje
Vegetarisch

Dit typisch Nederlandse product ken je ongetwijfeld van je ontbijttafel. Maar wist je dat je veel meer met hagelslag kan doen dan alleen je brood versieren? In dit recept gebruiken we hagelslag als ingrediënt voor een heerlijke traktatie. Of je nou een doorgewinterde bakexpert bent of af en toe de keuken induikt, deze hagelslag cake is een echte aanrader!

Ingrediënten

  • 200 gr roomboter op kamertemperatuur

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd

  • 200 gr suiker

  • 1 zakje vanille suiker

  • 4 eieren

  • 200 gr boter, op kamertemperatuur

  • 200 gr poedersuiker

  • 2 el melk

  • 1 tl vanille extract

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Doe de boter met de suiker en de vanillesuiker in een kom en mix goed door.

  3. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop tot een glad geheel.

  4. Roer het gezeefde zelfrijzend bakmeel en de cacao erdoor en mix nog 3 minuten tot een luchtig beslag.

  5. Vet een cakeblik in met een beetje boter of olie.

  6. Giet het beslag in het cakeblik en zet in het midden van de oven voor 1 uur.

  7. Maak ondertussen de botercrème.

    Doe hiervoor de boter in een kom en klop met de mixer tot de boter helemaal luchtig en wit is. Dit kan wel 15 minuten duren.

  8. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en wacht steeds met het toevoegen van de suiker totdat de vorige hoeveelheid goed is opgenomen.

  9. Klop als laatst de melk en voeg het vanille extract toe.

  10. Laat de cake goed afkoelen op een rooster.

  11. Snijd de cake in de lengte voorzichtig in 3 tot 6 dunne plakken. Hoe meer plakken hoe mooier het resultaat!

  12. Besmeer de onderste laag met botercrème en leg hierop een nieuwe plak cake. Herhaal dit tot alle cake op is en eindig met een laag botercrème.

  13. Bestrooi de bovenkant van de cake met een ruime hoeveelheid hagelslag en zet de cake voor ongeveer 5 uur in de vriezer om wat op te stijven zodat het straks mooier in blokjes gesneden kan worden.

  14. Verwijder de zijkanten van de cake met een mes zodat de cake mooi recht is en snijd in gelijke blokjes.

  15. Maak eventueel af met wat fruit zoals bramen of frambozen.

Tip: van de afgesneden stukjes cake kun je lekkere cake-pops maken! Doe de stukjes in een keukenmachine en maal ze helemaal fijn. Rol balletjes van het mengsel en rol ze eventueel nog door wat hagelslag. Laat de bolletjes even opstijven in de koeling en prik er een stokje in.

Deel dit Recept!

Op weg naar een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.