1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1 liter ijsthee
45 min.
IJsthee rozenwater en ahornsiroop

Zelf ijsthee maken is makkelijk en daar kan een loopje naar de supermarkt niet tegenop. Deze ijsthee met rozenwater en ahornsiroop is dorstlessend en heerlijk zacht van smaak. Meer varianten? Maak dan eens ijsthee met sinaasappel, aardbeien of ijsthee met ananas.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel rozenwater

  • 1 eetlepel gedroogde rozenblaadjes

  • 100 ml ahornsiroop

  • 1 liter waterijsblokjes

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Breng het water aan de kook en laat de organic english blend samen met de rozenblaadjes van het vuur 4 minuten trekken.

  2. Verwijder de theezakjes, roer de ahornsiroop en het rozenwater erdoor en laat afkoelen.

  3. Doe de afgekoelde thee met de ijsblokjes in een karaf en serveer ijskoud.

Smaak begint bij de oorsprong. Daar waar het zaadje de grond in gaat. Waar tropische regenbuien de rijstvelden onder water zetten en de zon het fruit rijpt.
Lees meer over ons