1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3)
Laden...
6 - 8 personen
60 min.
30 tot 60 minuten
Drankjes
Vegetarisch
IJsthee met ananas en gember

Ijsthee is ontzettend lekker, maar vaak bevatten de meeste kant en klare ijsthee’s suiker. Gelukkig kan dat ook zonder. Deze ijsthee met ananas en gember is natuurlijk zoet met een beetje pit door de gember. Een heerlijke combinatie! Meer varianten? Maak dan eens ijssthee met sinaasappel, aardbeien of ijssthee met rozenwater.

 

Ingrediënten

 • 1 dl water

 • 1 verse ananas

 • 1 cm verse gember

 • 2 stuks steranijs

 • 750 ml waterijsblokjes

Bereidingswijze

 1. Haal de boven en de onderkant van de ananas af. Snijd twee plakken van een halve cm met schil om later de glazen mee te garneren. Leg deze plakken even apart.

 2. Verwijder met een mes de rest van de schil van de ananas. Snijd hem in de lengte in vier stukken. Leg nu één van de stukken ananas met de snijkant naar beneden en snijd het hart weg. Verklein de ananas ten slotte in blokjes van 2 cm. Doe dit ook met de andere drie stukken ananas.

 3. Schil de gember en snijd in 5 plakjes.

 4. Neem een steelpan en verhit daarin de ananas samen met 1 dl. water, de gember, de honing en het steranijs. Laat de ananas al roerend in ongeveer 15 minuten zacht worden. Giet alles door een zeef en laat afkoelen voor verder gebruik.

 5. Breng ondertussen de 750 ml water aan de kook. Laat de de organic green tea zo’n 4 minuten trekken en laat de thee daarna afkoelen.

 6. Meng de thee met de ananas en serveer in een karaf met ijsblokjes. Snijd de ananasschijven met schil in kwarten en verdeel over de glazen.

Deel dit Recept!

Onze winst is een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken
Lees meer over ons.