Deze vegetarische pastasalade met een Thais tintje is perfect als bijgerecht voor de BBQ, maar staat ook stevig op tafel als fris hoofdgerecht op een warme zomerdag. En het fijne? Je neemt ‘m zó mee naar het park, op de boot of tijdens een picknick. Onze groene curry kruidenpasta geeft de salade een kruidige, oosterse twist — waardoor je de kaas met gemak achterwege laat. Licht, smaakvol en nét even anders dan de bekende caprese of pesto-variant. Steek jij vanavond de BBQ aan?
Combineer de pastasalade lekker met vegetarische spiesjes van de grill! Wat denk je van de Groene asperges spiesjes met halloumi of saté van Jackfruit met pindasaus?
Liever een vegan pastasalade? Met onze suggesties maak je er eenvoudig een veganistische pastasalade van!
300 gr pasta
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gehakt
Plantaardige olie
150 gr Griekse yoghurt (of plantaardige variant)
Sap van ½ limoen
2 el peterselie, gehakt
2 el munt, gehakt
2 el koriander, gehakt
100 gr erwten, geblancheerd
100 gr peultjes, geblancheerd
½ komkommer
50 gr babyspinazie
2 el gezouten pinda’s, gehakt
2 el gebakken uitjes
Peper en zout
Optioneel:
½ blikje mango, in stukjes
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en spoel goed koud.
Fruit de ui en knoflook glazig in een koekenpan. Voeg de Thaise groene curry kruidenpasta toe en bak al roerend kort mee. Roer het curry mengsel samen met de gehakte kruiden, sap van een halve limoen en de honing door de yoghurt tot een saus.
Blancheer in de tussentijd de erwten en peultjes.
Snijd de komkommer doormidden en schraap met een kleine lepel de zaadlijst eruit. Snijd de halve komkommers in gelijke plakken.
Roer de yoghurt/curry saus door de afgekoelde pasta. Voeg de peulen, komkommer, erwten en spinazie toe en roer goed door. Gebruik eventueel wat extra olie wanneer de pasta wat droog is. Breng de salade op smaak met peper en zout en eventueel nog limoensap naar smaak.
Schep de salade in een salade schaal en strooi er de gebakken uitjes en pinda’s over.
Tip: voeg wat in blokjes gesneden (Fairtrade Original) mango toe.