1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (25)
Laden...
2 - 3 personen
15 min.
30 minuten of korter
Aziatisch
Hollands
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Vissticks recept - Fairtrade Original

Deze krokante vissticks bevatten geen vis, maar doen je toch echt denken aan de bite en smaak van vissticks. Hoe dat kan? We vervangen de witvis door plantvis, namelijk bananenbloesem! Deze bloem groeit onderaan een bananentrots en doet qua structuur erg aan witte vis denken. Bananenbloesem is plantaardig en dus heel geschikt voor alle flexitariërs, vegetariërs en vegans onder ons, dat is toch fish-tastisch? Probeer zelf onze nieuwste vangst uit Thailand!

Ingrediënten

  • 4 el bloem

  • 2 el dille, gehakt

  • 2 eieren, losgeklopt

  • 150 gr paneermeel

  • Zout

  • Olie om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem met de dille en voeg wat zout toe.

  2. Roer de sojasaus door de losgeklopte eieren tot alles goed is gemengd.

  3. Giet het bloemmengsel, het eimengsel en de het paneermeel in drie verschillende kommen.

  4. Wentel alle stukken bananenbloesem eerst door het bloemmengsel.

  5. Vervolgens haal je ze een voor een met een vork door de losgeklopte eieren.

  6. Tenslotte druk je ze aan alle kanten voorzichtig in het paneermeel.

  7. Bak de vissticks in een koekenpan met olie op middelmatig vuur om en om tot ze goudbruin zijn.

  8. Laat de stukjes uitlekken op een stukje keukenpapier en breng op smaak met zout.

  9. Serveer bijvoorbeeld met aardappeltjes uit de oven, worteltjes en doperwtjes en een ravigotesaus.

Tip: Houd voor dit recept de stukken bananenbloesem uit het blik zo heel mogelijk. De kleine stukjes die je overhoudt (zoals de stampertjes) kun je  gebruiken in de makreelsalade of toevoegen aan een Thaise curry.

Deel dit Recept!

Op weg naar een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.