1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7)
Laden...
4 personen
30 min.
30 minuten of korter
Bereidingstijd
Eetmoment
Hoofdgerecht
Indiaas
Oorsprong
Vegetarisch
Vis, vlees of vega
Butter Chicken Paneer

Paneer is een typische kaas uit de Indiase keuken en omliggende landen . Paneer wordt gestremd met citroensap of azijn en dus niet met stremsel. Paneer is dus altijd vegetarisch aangezien met stremsel je niet altijd weet of het dierlijk is. Deze butter chicken paneer is daarom het perfecte gerecht voor de vegetariër of diegene die een dagje geen vlees wilt eten. Wil je liever helemaal geen dierlijke producten? Vervang dan de paneer voor tofu.

 

Meer recepten met paneer? Probeer dan eens ons recept voor Saag Paneer of neem eens een kijkje in de Sri Lankaanse keuken met Colombo Curry vegan of met kip. Ook lekker met naanbrood! Voor alle inspiratie uit de Indiase en Sri Lankaanse keuken kijk je op de Indiase Keuken pagina.

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd

  • 2 zoete puntpaprika’s, in stukjes

  • 100 gr winterwortel, in kleine blokjes

  • 225 gr paneer, in gelijke schijfjes van 1 cm

  • Olie

  • 100 gr doperwten (diepvries)

  • 1 bosje gehakte peterselie

Bereidingswijze

  1. Bak de ui glazig in de kokosolie, voeg de paprika, en wortel toe en bak kort mee op hoog vuur. Roer de kruidenpasta erdoor en giet de kokosmelk erbij. Laat de saus op laag vuur pruttelen tot de saus is ingedikt en romig is.  

  2. Bak de paneer in en koekenpan in een lepel olie om en om tot de plakjes gaan kleuren. 

  3. Roer de doperwten en ananas door de saus en warm goed door. Leg de gebakken paneer erop en bestrooi met peterselie en de gehakte pinda’s. 

  4. Serveer met rijst of met naanbrood

Eet je liever plantaardig? Vervang de paneer dan voor in blokjes gesneden tofu.  

Deel dit Recept!

Waar smaak begint
Lees meer over ons.