1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1)
Laden...
4 personen
40 min.
30 tot 60 minuten
Bereidingstijd
Eetmoment
Hoofdgerecht
Indiaas
Oorsprong
Vegetarisch
Vis, vlees of vega
Butter no chicken curry

Deze butter no chicken curry variant met Young Jackfruit is een feestje op je tafel. Paulami met haar Indiase roots van Spicetrip maakte deze heerlijke traditionele variant met een twist. De slagroom, boter en yoghurt zijn de ingrediënten die het recept zo typisch Indiaas maken.

Lekker met naanbrood of basmatirijst! Eet je kip? Maak dan ook het authentieke Butter Chicken recept met kip (of vega kipstukjes voor de vega variant) en als je dan nog een dagje in de Indiase sferen wilt blijven, maak dan ook vooral de Sri Lankaanse Colombo Curry vegan voor een pittig avondje! Of wat dacht je van deze Saag Paneer? Ga voor meer Indiase en Sri Lankaanse inspiratie naar onze Indiase Keuken pagina.

 

Ingrediënten

  • 2 el Griekse yoghurt

  • 6 el zonnebloemolie

  • 1 rode ui, fijngehakt

  • 3 tenen knoflook

  • 3 cm gember wortel, grof gehakt

  • 50 gr tomatenpuree

  • 10 cashewnoten (ongebrand), 15 minuten geweekt in 100 ml heet water

  • 35 gr gezouten boter

  • 100 ml slagroom

  • 1 tl zout

  • 15 g koriander, grof gehakt

Benodigdheden  

staafmixer of blender 

Bereidingswijze

  1. Spoel de Young Jackfruit af en was de jackfruit ruim 20 seconden goed.

  2. Meng de jackfruit met de butter chicken kruidenpasta, yoghurt en 2 el zonnebloemolie. 

  3. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de jackfruit over een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal en rooster de jackfruit in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Draai de jackfruit na 10 minuten om.

  4. Verhit 2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit er de rode ui, knoflook en gember 5 minuten in. Voeg de tomatenpuree toe en laat alles nog 10 minuten inkoken.

  5. Breng dit alles samen met de cashewnoten en het water over en blend het tot een gladde pasta. 

  6. Verhit boter en 2 el zonnebloemolie in hetzelfde koekenpan op middelhoog vuur en voeg de pasta toe. Kook het 5 minuten in. 

  7. Neem de jackfruit uit de oven en meng het in de saus goed door. Na 5 min, voeg 100 ml water samen met de slagroom door. Laat op laag vuur nog 10 minuten net tegen de kook aan pruttelen. 

  8. Breng smaak met zout. Garneer met de koriander en serveer met de (warme) naanbrood en/of rijst. 

Deel dit Recept!

Op weg naar een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.